Praktikkurs - landsbygdsutveckling
Kursvärdering
Andra kursvärderingar för ÖV0001
Läsåret 2023/2024
Praktikkurs - landsbygdsutveckling (ÖV0001-30313)
2024-01-15 - 2024-03-19
Kursplan och övrig information
Kursplan
ÖV0001 Praktikkurs - landsbygdsutveckling, 15,0 Hp
Internship - Rural DevelopmentÄmnen
TvärvetenskapUtbildningens nivå
Avancerad nivåModuler
Benämning | Hp | Kod |
---|---|---|
Enda modul | 15,0 | 0002 |
Fördjupning
Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskravAvancerad nivå (A1N)
Betygsskala
Kraven för kursens olika betygsgrader framgår av betygskriterier, som ska finnas tillgängliga senast vid kursstart.
Språk
EngelskaFörkunskapskrav
Kunskaper motsvarande 180 hp, på grundnivå omfattande minst 90 hp med fördjupning inom ett huvudområde omfattande minst 90 hp inom samhällsvetenskap, naturvetenskap eller humaniora. Kunskaper motsvarande Engelska 6.Mål
Målet med kursen är att studenterna ska få möjlighet att reflektera kring hur det är att arbeta i en organisation som arbetar med landsbygdsutveckling, genom att göra praktik där.
Efter avslutad kurs ska studenten kunna
- analysera hur arbetet är organiserat, inklusive en analys av genus och andra sociala normer
- reflektera kring hur landsbygdsutveckling och hållbarhet förstås och praktiseras av organisationen
- diskutera etiska aspekter av att arbeta med landsbygdsutveckling.
Innehåll
Ämnesmässigt innehåll
Den huvudsakliga aktiviteten i denna kurs är att göra praktik i en organisation som arbetar med landsbygdsutveckling. Under praktiken skriver studenterna om sina erfarenheter av landsbygdsutvecklingsarbete och om organisationen av arbetet och arbetsplatsen, inklusive en analys av genus och andra sociala normer. Studenterna reflekterar kring landsbygdsutveckling, hållbarhet samt etiska aspekter av landsbygdsutvecklingsarbete. Kursen omfattar cirka åtta veckors praktik, skrivande av en reflekterande dagbok samt en rapport och en muntlig presentation av rapporten. Studenterna ska också kommunicera med en handledare i organisationen.
Genomförande
Kursen utnyttjar olika undervisningsformer för att främja studenternas lärande och diskussioner genom
- aktivt deltagande i arbete i en organisation som arbetar med landsbygdsutveckling
- skrivande av en reflekterande dagbok under praktiken
- skrivande av en rapport, som bygger på dagboken och erfarenheter från praktiken
- muntlig presentation av rapporten.
I kursen fokuseras på följande generella kompetenser: muntlig presentation; skriftlig kommunikation; självständighet; att planera och hålla tid; teamwork; kritiskt tänkande och problemlösning
Följande moment är obligatoriska: närvaro vid kursintroduktionen och tillfället för presentation av rapporten.
Samverkan med det omgivande samhället sker genom att kursen är en praktikkurs förlagd till en organisation som arbetar med landsbygdsutveckling.
Betygsformer
Kraven för kursens olika betygsgrader framgår av betygskriterier, som ska finnas tillgängliga senast vid kursstart.Examinationsformer och fordringar för godkänd kurs
Godkänd reflekterande dagbok, godkänd rapport, godkänd muntlig redovisning av rapporten.
- Examinatorn har, om det finns skäl och är möjligt, rätt att ge en kompletteringsuppgift till den student som inte blivit godkänd på en examination.
- Om studenten har ett beslut från SLU om riktat pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, kan examinatorn ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra provet på ett alternativt sätt.
- Om denna kursplan läggs ned, ska SLU besluta om övergångsbestämmelser för examination av studenter, som antagits enligt denna kursplan och ännu inte blivit godkända.
- För examination av självständigt arbete (examensarbete) gäller dessutom att examinatorn kan tillåta studenten att göra kompletteringar efter inlämningsdatum. Mer information finns i utbildningshandboken.
Övriga upplysningar
- Rätten att delta i undervisning och/eller handledning gäller endast det kurstillfälle, som studenten blivit antagen till och registrerad på.
- Om det finns särskilda skäl, har studenten rätt att delta i moment som kräver obligatorisk närvaro vid ett senare kurstillfälle. Mer information finns i utbildningshandboken.
Ansvarig institution/motsvarande
Institutionen för stad och land