SLU-nyhet

Varning för phishing-mejl

Publicerad: 23 januari 2023

Under de senaste dagarna har flera e-postadresser vid SLU mottagit ett bluffmejl som uppmanar mottagaren att verifiera sitt SLU-konto. Bluffmejlet innehåller bland annat SLU:s logga och en falsk länk som tycks tillhöra universitetets domän.

I bluffmejlet anges helt felaktigt att det pågår en databasuppdatering som kräver att alla aktiva användare verifierar sina konton. I mejlet, som härrör från en extern domän, anges vidare att kontot måste verifieras så snart som möjligt för att förhindra avaktivering.

SLU Säkerhet rekommenderar alla som har mottagit detta bluffmejl att inte besvara meddelandet, att radera det och att inte klicka på länken.

Om du har klickat på länken och angett dina inloggningsuppgifter, kontakta omgående csirt@slu.se och sakerhet@slu.se

Marcus Nilsson
Informationssäkerhetsstrateg
SLU Säkerhet

Relaterade sidor: