SLU-nyhet

Ny restaurang med kafé öppnar på Ultuna

Publicerad: 10 januari 2020

Måndagen den 13 januari öppnar Restaurang Logen på Ultuna. Restaurangen ligger som namnet säger i den vackra gamla logen från 1862. Ägarna heter Nordrest som driver flera restauranger i Stockholmsområdet. Där har de satsat på gröna och innovativa lösningar som de nu vill ta med sig till Ultuna.

Under första veckan har Logen begränsat öppethållande och serverar lunch mellan 11.00 och 14.00. Från och med måndagen den 20 januari öppnar de klockan 8.00 för de som vill köpa sig en fika och kanske en macka eller bulle – men lunchen serveras fortfarande mellan 11.00 och 14.00. Logen stänger klockan 15.00.

Till lunchen ingår en soppa som förrätt. Det finns tre lunchalternativ att välja mellan. Brödet bakas på plats och ett stort salladsbord ska finnas. Priset är 115 kronor men med Nordrestkort blir det 98 kronor.

– Vi kommer att jobba med lokala leverantörer och vill tillsammans med studenter och anställda skapa spännande nya, hållbara lösningar gällande maten vi serverar. Vi kommer erbjuda luncher, affärsluncher, mingelbufféer, festvåning och mycket mer – allt med hållbarhet i fokus, sa Nordrests vd Michael Bühring i ett tidigare pressmeddelande från Akademiska hus.

Köksmästare Andreas Ivis med personal hälsar välkommen.

Foto båda bilderna: Mårten Granert-Gärdfeldt.

Lunchmeny de två första dagarna

Måndag den 13 januari

  • Korianderkryddad kikärtsbiff, currycremé och rostade rotfrukter
  • Chilikryddad kycklinglårfilé med limeyoghurt, rostad klyftpotatis
  • Lättrimmad pestobakad sej, serveras med gräslökspotatis

Tisdag den 14 januari

  • Cevrégratinerade betor med rostade frön och örtsallad
  • Boeuf Bourguignon med pilaffris
  • Ugnsbakad laxfilé med örtkryddad vitvinssås och potatispuré

Hemsida med meny

https://www.restauranglogen.se/

Kontakt

logen@nordrest.se

Adress

Almas allé 14

Relaterade sidor:


Kontaktinformation