SLU-nyhet

Dags för Ultuna Winter Classic

Publicerad: 25 januari 2019

Det som startade som en knäpp utmaning i slutet av december 2013 – Ultuna Winter Classic, en hockeybockeymatch mellan studenter och resten av SLU – har vuxit år för år och firar i år redan sexårsjubileum.

Nu är det dags igen – för sjätte gången - för Ultuna Winter Classic. I en spektakulär hockeybockeymatch mellan studerande och övrig personal på SLU kommer den ständigt evig frågan att få sitt svar: Kommer De anställdas lag någonsin att få hålla i UWC-pokalen? Matchen spelas över 2×20 minuter på Syltarinkens is – nere vid Depris och Dekanhuset – onsdag 13 februari där festligheterna drar igång redan kl. 13.13 med matchstart efter uppläst laguppställning och nationalsång(er).

Lagen är begränsade till 13 spelare, med fyra utespelare och en utplockbar målvakt på isen.

Vill du vara med?

Kan du åka skridskor och vill du vara med? Toppen! Klura då först ut vilket lag du tillhör (se nedan) och kontakta därefter din lagledare så snart som möjligt. Vi ses där!

Studerandes lag: Alla SLU-studerande, oavsett kårtillhörighet, inklusive forskarstuderande som inte offentligt och med godkänt betyg har försvarat sin doktorsavhandling.

Anställdas lag: Alla andra SLU-anställda eller motsvarande, inklusive forskarstuderande som offentligt med godkänt betyg har försvarat sin doktorsavhandling.

Lagledare Studerandes lag: August Häger (uls_if@stud.slu.se, 018-67 11 14 [fråga efter ULS IF])

Lagledare Anställdas lag: Daniel Lundberg (daniel.lundberg@slu.se, 018-67 15 49)

P.S. Skulle Syltarinkens is mot förmodan ej vara i åkbart skick 13 februari flyttas evenemanget till Nice Ice, Valsätra IP.

Vädrets makter

Vädrets makter har visserligen ofta framtvingat spel på andra isar men inte varje gång. Drömdrabbningen kom hem till slut, när Ultuna Winter Classic 2016 avgjordes på hemmais, det vill säga Syltarinksisen på dammen på Ultuna. Det var även detta år som publikrekordet för Ultuna Winter Classic sattes med ett hundratal icke-betalande i publiken – kanske kommer ett nytt besöksrekord redan i år?

Förödande statistik

Hur har det då gått i matcherna tidigare? Att spela fritt är stort, men att spela rätt är större, hävdar vissa inne i stan. Här på Jyns marker kan man inte blunda för det oundvikliga: studenterna har hittills tagit uppgiften på större allvar och därmed gått hem med bucklan ... varje gång.

Det närmaste De anställdas lag kommit (än så länge) är en framtvingad förlängning i Ultuna Winter Classic 2017. Segerraden är således:

  • 2014: Studenternas lag
  • 2015: Studenternas lag
  • 2016: Studenternas lag
  • 2017: Studenternas lag
  • 2018: Studenternas lag

Vem ristas in under 2019?

Relaterade sidor:


Kontaktinformation