SLU-nyhet

Lekplatser, förbättrat GIS-verktyg och makt över stadens gröna ytor

Publicerad: 11 december 2017

Tre projekt får sammanlagt 150 000 kronor i stödmedel för tvärvetenskapliga forskningsansökningar inom hållbar stadsutveckling.

– Alla tre bifallna ansökningar bidrar med viktiga perspektiv på hållbar stadsutveckling, säger Josefin Wangel, biträdande programchef för SLU Urban Futures. Eftersom ansökningarna inte är inskickade än kan vi inte säga mer än att de handlar om lekplatser, förbättrade GIS-verktyg för planering, och makt över stadens gröna ytor.

För den som inte hann med denna omgång kommer en ny chans i samband med Formas utlysning “Synteser och forskningsprojekt för ett hållbart samhällsbyggande” som öppnar den 14 december.

– Vi kommer testa flera olika slags former av stödmedel under det kommande året, säger Lisa Diedrich, programchef för SLU Urban Futures. Förutom stödmedel för att skriva ansökningar kommer vi bland annat att utlysa resebidrag och bidrag för att skriva populärvetenskapliga texter. Vi kommer också avsätta en del av budgeten till en “öppen” utlysning där medarbetare på SLU själva får skicka in förslag inom plattformens tematiska område.

Följ SLU Urban Futures

Enklaste sättet att hålla koll på vad som händer inom SLU Urban Futures är att anmäla sig till nyhetsbrevet (mejla urbanfutures@slu.se och skriv “nyhetsbrev” i ämnesraden) eller kika in på webbsidan www.slu.se/urbanfutures (som just nu är under konstruktion).