SLU-nyhet

SLU lanserar nätverk för skogsjordbruk

Publicerad: 15 november 2016

SLU lanserar nätverk för skogsjordbruk tillsammans med VI-skogen och andra den 22 november. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht invigningstalar.

Vi-skogen har arbetat fram ett webbaserat nätverk för att göra agroforestry, eller skogsjordbruk som det heter på svenska, mer känt bland intressenter i utvecklingssamarbete och det internationella arbetet för utvecklingsmålen inom Agenda 2030. Agroforestry är en hållbar lösning på många av de globala utmaningarna, eftersom det är ett effektivt sätt att bekämpa fattigdom och minska de negativa effekterna av klimatförändringarna. Genom det nya nätverket får forskare och aktörer inom området nya möjligheter till samarbete, opinionsbildning och informationsutbyte. 

På ett första möte för partners och intresserade lanseras nätverket tisdag 22 november hos Vi-skogen i Stockholm. SLU Global är en av grundarna av nätverket tillsammans med Vi-skogen, SIANI, Focali och SIANI Youth.

Länk till inbjudan/program för invigningen 22 november (pdf)

Länk till den nya webbplatsen Agroforestry Network

För frågor och anmälan, vänligen kontakta linus.karlsson@viskogen.se

Relaterade sidor:


Kontaktinformation

Anders Malmer,  föreståndare för SLU Global. Telefon: 018-671693, 090-7868416, 070 645 9299 E-post: anders.malmer@slu.se