13 mar

SLU-biblioteket, Umeå

Med arkivet som utgångspunkt – ett samtal i Umeå

evenemang |
Ett träd, svartvitt foto.

SLU-biblioteket och Sune Jonsson Centrum för dokumentärfotografi vid Västerbottens museum bjuder in till ett samtal om arkivet som utgångspunkt för historiska djupdykningar, alternativa narrativ och tvärvetenskapliga korsningar.

Bildkonstnären och fotografen Albert Sten och Alexandra Ellis, dokumentärfotograf och curator vid Sune Jonsson Centrum för dokumentärfotografi (SJCD) vid Västerbottens museum samtalar under ledning av Annika Mossing. Samtalet kommer att kretsa kring arkivet och hur det kan användas för att gestalta olika historiska skeenden och perspektiv – både konstnärligt och forskningsmässigt. Albert Sten var under hösten 2022 resident på SJCD och arbetade då med utgångspunkt i, bland annat, SLU:s skogshistoriska bildarkiv som finns tillgängligt digitalt och på SLU-biblioteket i Umeå.

Kom gärna en stund innan det sätter igång. Vi bjuder på vegetarisk soppa så långt det räcker.  

Fakta

Tid: 2024-03-13 12:00 - 13:00
Ort: Umeå
Lokal: SLU-biblioteket
Arrangör: SLU-biblioteket och SJCD vid Västerbottens museum
Mer information:

Ingen föranmälan. 

Språk: Svenska.


Relaterade sidor: