Fakta
Ort: Ultuna
Ultuna
Årets första föreläsning i den populärvetenskapliga serien Värt att veta handlar om 3D-printning av protein- och fiberrika livsmedel. Intresset för detta har ökat inom livsmedelsindustrin. Doktoranderna Klara Nilsson och Mathias Johansson föreläser.
Vilka möjligheter och utmaningar finns med 3D-printning av livsmedel och hur kan tekniken användas inom framtida livsmedelsproduktion?
3D-printning används idag relativt lite inom livsmedelsindustrin men har ökat i intresse och publicitet de senaste åren. En av de största utmaningarna med 3D-printning för livsmedel är att skapa material med lämpliga egenskaper för produkten och produktionen.
Klara Nilsson och Mathias Johansson är doktorander vid Institutionen för molekylära vetenskaper.
På grund av rådande läge för pandemin ges vårens Värt att veta-föreläsningar digitalt via Zoom.
När: torsdag den 3 februari
Tid: 12.15–13.00
Språk: engelska
Hur: föreläsningen direktsänds via zoom. Här är länken https://slu-se.zoom.us/meeting/register/u5ctf--gpj4qHtb-9QS75jdGGZHC9pepRKGO
Du måste registrera dig för att kunna se föredraget. Det går snabbt och lätt. Gör så här:
Du kan registrera dig när du vill så fort länken är publicerad. Den blir aktiv omkring tio minuter innan föredraget börjar.
Det hålls ytterligare tre föreläsningar under våren i Värt att veta-serien. Se programmet här
Värt att veta – populärvetenskapliga föreläsningar.
Kee Lundqvist
kee.lundqvist@slu.se, 018-67 10 97