6 maj

Zoom

Värt att veta Ultuna 6 maj om tollarsjukan

Nästa Värt att veta Ultuna har titeln Tollarsjuka – diagnos, behandling och forskning. Det är veterinär Malin Nilsson som berättar om sjukdomens uttryck, hur man diagnosticerar och behandlar den samt om sitt pågående forskningsprojekt.

Hundrasen Nova Scotia Duck Tolling Retriever löper en ökad risk att drabbas av så väl immunmedierad sjukdom som vissa sorters cancer. Malin Nilsson deltar nu i ett projekt där de ska försöka kartlägga vilka gener som ökar risken för cancer hos dessa hundar och se om de kan finna något samband mellan immunmedierad sjukdom och cancer på genetisk nivå.

Sida med zoomlänken

Klicka här för att komma till Värt att veta Ultunas webbsida. Där finns instruktioner om hur du registerar dig för zoomsändningen och det är även där du hittar zoomlänken.

Fakta

Tid: 2021-05-06 12:15 - 13:00
Ort: Zoom
Arrangör: SLU

Kontaktinformation

Värt att veta – populärvetenskapliga föreläsningar.
Kee Lundqvist
kee.lundqvist@slu.se, 018-67 10 97