9 dec

Biblioteket, Umeå

SLU läser! Löpa varg

evenemang | interna händelser |
Boken Löpa varg av Kerstin Ekman

Behöver du en paus? Läs Kerstin Ekmans ”Löpa varg” med oss!

Huvudpersonen är den pensionerade jägmästaren och jaktledaren Ulf Norrstig. På ytan handlar boken om det omvälvande mötet med en varg. När vi fördjupar oss i berättelsen vävs en tät historia om en mans förändrade relation till jakten och skogen, till minnena och det egna åldrandet…

I den nya boken, ”Löpa varg”, vecklas synfältet stilenligt ut från en jägares perspektiv, under ett och ett halvt år i en pensionerad jägmästares liv i en by i norra Hälsingland (…)

Ekman låter sin Ulf skriva berättelsens början direkt på snön, utan mellanliggande karbonpapper: ”Vintern kan vara ett vitt papper eller en blånande skiva att skriva på. Sist jag varit här hade ingen rört sig och skrivit sina spår.” Det är nu han upptäcker det som ska förändra allt: tassavtryck från en varghanne. Och efter en timmes väntan vid husvagnsfönstret ser han vargen dyka fram mellan träden, ståtligt högbent och vacker. Andäktigt möter han djurets ljusa blick, i kikarögats förstoring.

Ur recension av Anneli Bränström Öhman, i VK 2021-08-28

Den 9 december kl. 14.00 leder litteraturprofessor Annelie Bränström Öhman från Umeå universitet, oss i ett samtal om boken.

Boken och samtalet är på svenska och äger rum i SLU-biblioteket i Umeå, Skogsmarksgränd plan 3.

Ingen anmälan krävs. Boken finns i 15 exemplar på SLU-biblioteket i Umeå att låna och läsa inför träffen. Om du har ett bibliotekskort på något av landets folkbibliotek kan du också välja att låna boken därifrån. Boken finns även via Legimus för dig som har lässvårigheter. För dig som hellre lyssnar på boken finns den även att köpa online som e-bok eller att streama via onlinetjänster.

På svenska

Boken och samtalet är på svenska. 

Relaterade sidor:


Kontaktinformation