12 mar

Bertil Hammer Lecture Hall, Blåsenhus, von Kramers allé 1, Uppsala

The Science of Leonardo da Vinci

seminarier, workshops |

Centrum för miljö- och utvecklingsstudier (CEMUS), är ett studentinitierat, tvärvetenskapligt centrum vid Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet, med ambitionen att bidra till en rättvisare och hållbar värld.

Torsdagen den 12 mars bjuder Fritjof Capra med gäster in till en eftermiddag under temat “The Science of Leonardo da Vinci”. 

Det är 500 år sedan Leonardo dog och Fritjof Capra har skrivit två böcker om de vetenskapliga skrifterna och ritningarna av Leonardo, som avslöjar en banbrytande vetenskap om levande former, som kan ses som en föregångare till dagens komplexitet och systemteorier. 

Fritjof Capra är fysiker och systemforskare och är författare till ett antal mycket erkända böcker, såsom The Tao of Physics (1975), The Web of Life (1996) och The Science of Leonardo (2007) och Learning från Leonardo (2012). 

Läs mer och anmälan sker här.

Fakta

Tid: 2020-03-12 13:00 - 17:00
Ort: Uppsala
Lokal: Bertil Hammer Lecture Hall, Blåsenhus, von Kramers allé 1
Arrangör: CEMUS

Relaterade sidor:


Kontaktinformation

Daniel Mossberg
Samverkansansvarig CEMUS Forum and Outreach
Kursamordnare / Educational Coordinator CEMUS 
Tel: 073-065 02 28
E-post: daniel.mossberg@cemus.uu.se