Mitt skrivbord

Senast ändrad: 04 februari 2019

Genom att ansluta dig till tjänsten "Mitt skrivbord" får du tillgång till SLU:s standardprogram och de dokument och filer som du har sparat på en SLU-dator.

Tjänsten går att använda både från SLU:s nät och hemifrån på din egna dator, surfplatta eller telefon. Det enda du behöver är en webbläsare och internetuppkoppling.

För att komma igång

Med Windows Internet Explorer

1. Gå till https://rdsweb.slu.se/RDWeb/
  2. Logga in med ditt studentkonto; ad\[studentkonto]
  3. Password: [ditt lösenord]
  4. Välj program i listan
Virtuella studieplatsen.PNG
På bilden kan man se de olika program som kan köras via "Mitt skrivbord"

Med app för Mac, IOS eller Android

Mac: Ladda ner och öppna Remote Desktop-klienten från Appstore.

1. Klicka på plus-tecknet och välj Feed (Mac)/Remote Resources (iOS).
  2. URL: https://rdsweb.slu.se/RDWeb/feed/webfeed.aspx
  3. User name: ad\[ditt studentkonto]
  4. Password: [ditt lösenord]
  5. Välj program i listan.

Kontaktinformation

IT-stöd, SLU

Direktsupport: 018-67 6600 tonval 1

Mail: it-stod@slu.se

Sidansvarig: victor.jansson@slu.se