Lär känna Skinnskatteberg

Senast ändrad: 26 februari 2024

Skinnskatteberg ligger vackert beläget vid sjöarna Övre- och Nedre Vättern. Kommunen är stor till ytan men har bara 4 800 invånare, vilket ger dig "svängrum". Dessutom har du som student tillgång till 3000 hektar jaktmark.

I hjärtat av Bergslagen

Hos oss i Skinnskatteberg förverkligar vi idén om en modern utbildning i historisk miljö. Undervisningshuset är Skinnskattebergs Herrgård från 1700-talet. På campus finns vårt learning center och bibliotek integrerat. Det innebär att vi erbjuder dig en bra studiemiljö med datasalar, läsplatser och studentcafé finns. Ett litet campus innebär också korta informationsvägar och ett gott samarbete mellan studenter, lärare och administration.

Studentkåren på Skogsmästarskolan är aktiv och ser till att studenterna trivs på studieorten. Några traditionella fester ordnas under studieåret då även studenter från andra studieorter bjuds in. Studentkåren har tider i idrottshall och gym där olika aktiviteter är inbokade. Kåren bevakar kvalitén på utbildningen genom representation i olika beslutande organ inom universitetet. Som student i Skinnskatteberg kan du välja mellan många olika sätt att bo – från studentrum till att dela en villa med några kurskamrater. I jämförelse med de större utbildningsorterna är det lätt att hitta bostad här.

Skinnskattebergs kommun ligger centralt i Bergslagen. För att ta dig hit kan du kliva på tåget som går mellan Örebro och Krylbo alternativt ta dig hit med buss. Närmaste flygplats finns i Västerås.