SLU-nyhet

SLU:s digitala Öppet hus

Publicerad: 26 januari 2024

Den 13 mars är det dags för SLU:s digitala Öppet hus. I år sänder vi live från den nya studion på campuset i Uppsala. Där medverkar SLU:s studenter och studie-och karriärvägledare som berättar om studentliv, SLU:s program och hur man ansöker. Nytt för i år är ett pass där några av SLU:s grundprogram presenteras.

Under SLU:s digitala Öppet hus får de som är intresserade av att studera vidare en inblick i vilka program SLU erbjuder, hur det är att vara student på SLU och goda råd inför ansökningen.  

Det digitala Öppet hus inleds med ett samtal i studion mellan några av SLU:s nuvarande studenter där de berättar om deras väg till SLU och om livet som student, både när det gäller studier och fritid. Därefter tar våra studie-och karriärvägledare över och berättar om SLU:s grundutbildningar och vad som kan vara bra att tänka på inför ansökan.  

I år kommer även några av programmen på grundnivå att presenteras mer detaljerat av lärare och studenter på programmen. Även några av SLU:s kårer kommer att berätta om sin verksamhet och hur kårlivet kan göra åren som student ännu roligare.  

Som besökare har man möjlighet att ställa frågor till SLU:s studenter och studie-och karriärvägledare i den livechatt som är öppen under delar av programmet.  

SLU:s digitala Öppet hus pågår klockan 13:00 - 16:00 onsdagen den 13 mars.   

På websidan för Öppet hus kan du redan nu hitta information om SLU:s utbildningar, våra campus och studentlivet. Du kan också lyssna till några av våra forskare som berättar om deras spännande forskning inom några av SLU:s ämnesområden. 

Exakta hålltider för programmet kommer inom kort. Ingen föranmälan krävs för att delta. Håll utkik på slu.se/oppethus där vi uppdaterar med länkar närmare datumet för eventet.