SLU-nyhet

Designa framtidens spiraltrappa

Publicerad: 04 september 2023

Weland AB bjuder in till designtävling för spiraltrappor. Tävlingen genomförs i samarbete med Sveriges Arkitekter och riktar sig till dig som studerar på Sveriges arkitektutbildningar, däribland SLU-studenter. Weland AB är tillverkare och leverantör av spiraltrappor, raka trappor, räcken, handikappramper, gångbryggor, gallerdurk och entresoler.

Bidragen kommer att bedömas av en namnkunnig jury bestående bl a av Sara Helder från Wingårdhs utifrån kriterierna arkitektonisk gestaltning, innovation i konstruktion och estetik samt genomförbarhet.

Vinnaren får förverkliga sin idé med en unik prototyp tillverkad i Welands fabrik. Prototypen kommer att ställas ut på byggmässan Nordbygg 2024, där vinnaren även presenteras från stora scenen.

Tävlingen är öppen för bidrag till 25 september.

Läs mer om tävlingen här:
https://welandnextstep.se/