SLU-nyhet

Nya restriktioner från den 8 december

Publicerad: 08 december 2021

Folkhälsomyndigheten har utfärdat nya råd och rekommendationer med anledning av coronapandemin. Smittspridningen i Sverige ligger på en förhållandevis låg nivå. De senaste veckorna har Folkhälsomyndigheten sett en viss ökning av antal smittade och inlagda på sjukhus och därför införs nya restriktioner för att begränsa och förebygga ytterligare smittspridning.

SLU följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Följande gäller för undervisningen terminen ut:

  • Undervisning och andra moment kan fortfarande genomföras på campus. Rekommendationen är dock att undervisning i större grupp som inte kan genomföras smittsäkert, om möjligt övergår till Zoom.
  • Tentamen och praktiska moment prioriteras fortsatt med fysisk närvaro.
  • Munskydd kommer att erbjudas under tentamen som en extra försiktighetsåtgärd.
  • Nya skyltar sätts upp i anslutning till våra lokaler och allmänna utrymmen.

Du kan bidra till minskad smittspridning

De nya råden innebär också att du har ett eget ansvar att bidra till minskad smittspridning. Det viktigaste du kan göra är att ta alla doser vaccin som erbjuds. Vaccinet skyddar dig från att bli svårt sjuk och minskar risken att föra viruset vidare till någon annan.

Lika viktigt är att stanna hemma när du känner dig sjuk, även vid milda symtom. Testa dig för covid-19. Bor du med någon som har testat positivt för covid-19 ska du stanna hemma och boka tid för provtagning.

Cykla eller gå till campus om det är möjligt. Om du åker kollektivt rekommenderar Folkhälsomyndigheten munskydd om det är trångt.

Undvik större folksamlingar och fester. Håll avstånd till andra i offentliga miljöer. Vi ber dig också att hålla avstånd när du är på campus för att plugga och inte sitta för många i trånga utrymmen.

Genom att vaccinera oss och följa Folkhälsomyndighetens råd bidrar vi alla till att hålla smittspridningen på en fortsatt hanterbar nivå och hjälper till att avlasta vården.


Kontaktinformation

Vid frågor, kontakta programstudierektor på ditt program eller din kursledare. Kontaktuppgifter finns på respektive programsida och kurssida.