SLU-nyhet

Krav på lösenord för möten och webbinarier i Zoom

Publicerad: 15 december 2020

För att öka säkerheten kommer lösenord (passcode) att krävas vid schemaläggning av möten och webbinarier i Zoom. Förändringen gäller för hela SLU och träder i kraft måndagen den 21 december.

Lösenordet autogenereras när du skapar mötet/webbinariet och om du samtidigt väljer att skapa ett Outlook-möte följer det med i kallensen. För att deltagare ska kunna ansluta till ditt möte behöver de ange lösenordet.

Tänk på att aldrig dela möteslänk och lösenord på öppna webbsidor. Om du ska ha ett större event via Zoom kan det vara bra att använda funktionen register. På så sätt kan du ta in anmälningar och förse de som ska delta med möteslänk och lösenord.

Möten och webbinarier som redan är skapade påverkas inte av förändringen.