SLU-nyhet

Ny restaurang öppnar på Ultuna i januari

Publicerad: 11 oktober 2019

I januari 2020 öppnar en ny restaurang på Ultuna. Den kommer att ligga i Logen mitt på campus. En grön tråd löper genom hela verksamheten, enligt ägarna Nordrest.

Nu är det dags för den gamla byggnaden Logen från 1862 att få en ny hyresgäst – det innovationsinriktade bolaget Nordrest.

– Det känns roligt att kunna erbjuda en restaurang som stärker SLU:s profil. Hållbarhet är ett stort fokusområde för oss båda, säger Marie Löwling, fastighetschef på Akademiska Hus.

Ägarna bakom Nordrest driver sedan tidigare bland annat restaurang på Tekniska museet i Stockholm. Där har de redan implementerat många av de gröna och innovativa lösningar som de nu vill ta till Ultuna. 

– Vi vill skapa nästa generations hållbara restaurang genom ett stort lokalt samarbete med SLU och Green Innovation Park. Vi kommer att jobba med lokala leverantörer och vill tillsammans med studenter och anställda skapa spännande nya, hållbara lösningar gällande maten vi serverar. Vi kommer erbjuda luncher, affärsluncher, mingelbufféer, festvåning och mycket mer – allt med hållbarhet i fokus, säger Michael Bühring, VD på Nordrest.

Text: Akademiska hus
Foto: Mårten Granert-Gärdfeldt, SLU.

 

Aktiviteter som Nordrest planerar på Ultuna:

  • På lämplig plats på Ultuna plantera ätbara buskar, potatis, skaffa bisamhälle samt bygga växthus.
  • Ha solceller för att gästerna ska kunna ladda mobil och dator på uteserveringen. 
  • Samla regnvatten för vattning.
  • Grönsaker och örter som odlas hydroponiskt i en container vilket sparar 90 procent vatten och mer än 99 procent yta. 
  • Endast använda ägg från frigående höns. Gäller även ägg som ingrediens i sammansatta produkter som såser, majonnäs och liknande.  
  • Inte längre använda svart plast från och med utgången av 2019.  

Kontaktinformation