SLU-nyhet

Rektor Karin Holmgren önskar god fortsättning

Publicerad: 07 januari 2019

Karin Holmgren har nu tillträtt som vikarierande rektor. Karin skriver på Rektorsbloggen att hon känner sig väl förberedd, inte minst på grund av att tidigare rektor Peter Högberg involverade henne i myndighetsansvaret.

”Det är stora samhällsutmaningar Sverige och världen står inför. Vi behöver producera mat och andra nödvändigheter till en globalt växande befolkning, utan att öka klimat- och miljöbelastningen på planeten. Vid FN:s klimatmöte i Polen i december beslutades om regler för hur utsläppsminskningar ska redovisas. Det är bra. Men samtidigt kvarstår oro för hur världen tar sig an klimatutmaningen, inte minst eftersom ett antal länder aktivt bromsar mer ambitiösa målsättningar för att minska växthusgasutsläppen”, skriver Karin Holmgren bland annat.

Läs hela inlägget här


Kontaktinformation