SLU-nyhet

Rektor för SLU begär entledigande

Publicerad: 27 februari 2018

SLU:s rektor Peter Högberg har i dag meddelat SLU:s styrelse att han av privata skäl begär entledigande från sitt uppdrag som rektor från den 1 januari 2019.

­– Att vara rektor för SLU är ett fantastiskt stimulerande och roligt arbete och jag trivs mycket bra med uppdraget och samarbetet med alla inom och utanför SLU. Men av privata skäl väljer jag att sluta ett år tidigare än mitt förordnande sträcker sig, säger Peter Högberg.

– Peter Högberg har gjort ett mycket gott arbete som rektor för SLU och vi beklagar såklart att han väljer att sluta, men vi respekterar hans beslut och kommer att påbörja rekryteringen av ny rektor, säger Rolf Brennerfelt, ordförande i SLU:s styrelse.

En process för att rekrytera ny rektor kommer att påbörjas under våren och en efterträdare beräknas vara på plats den 1 juli 2019. Regeringen kan vid behov utse en tillförordnad rektor för våren 2019.

Peter Högberg har varit rektor för SLU sedan 1 juli 2015 och har ett förordnande fram till 31 januari 2020.

Relaterade sidor:


Kontaktinformation