18 okt

Online

Utbildning för nya studentambassadörer

Rundtur på SLU:s campus i Uppsala.

Vill du bli studentambassadör? Som studentambassadör får du marknadsföra SLU, hjälpa oss att nå blivande studenter, tjäna extra pengar och skaffa dig värdefulla meriter inför framtiden. Anmäl dig till utbildningen idag! Utbildningen kommer att genomföras digitalt onsdag 18 oktober kl. 13:00 – 16:00.

Som studentambassadör kan var med på höstens stora utbildningsmässor i Göteborg, Stockholm och Malmö, föreläsa på din gamla gymnasieskola, inspirera gymnasieelever under studiebesök och mycket mer. Du som student är en viktig ambassadör för SLU och din utbildning. Du kan läsa mer om alla uppdrag på SLU:s studentwebb här.

Uppdragen som studentambassadör sker vid sidan av dina ordinarie studier och du har själv möjlighet att påverka när och hur ofta du vill ta ett uppdrag. Vi söker dig som är kommunikativ, utåtriktad och vill få fler att upptäcka SLU och alla våra utbildningar.  

Uppdragen är avlönade med 130 kr/timme och SLU står för resor, mat och övernattning beroende på vilket typ av event det gäller.  

Vad är en studentambassadör? 

Våra studentambassadörer spelar en viktig roll när det gäller att representera och presentera SLU och våra utbildningar för presumtiva studenter. Vårt mål är att ha studentambassadörer på alla SLU:s campus och från alla grundutbildningarna.  

För att bli studentambassadör behöver delta på en digital utbildning. 

På utbildningen berättar vi om uppdraget som studentambassadör. Du får träffa nuvarande studentambassadörer som delar med sig av sina erfarenheter från olika event. Vi har bjudit in studie- och karriärvägledare som presenterar SLU:s olika grundutbildningar så att du får en grundläggande kunskap om dessa och blir bekväm med att prata om programmen och SLU med presumtiva studenter.  

En stor del av utbildningen handlar om att lära av varandra med hjälp av interaktiva övningar. Självklart får du lära känna oss på kommunikationsavdelningen, och hur vi arbetar med studentrekrytering och SLU:s varumärke. Efter utbildningen får du tillgång till vår Canvas-sida där vi publicerar alla kommande uppdrag.  

Utbildningen vänder sig till dig som läser en grundutbildning på SLU. Utbildningen hålls på svenska.  

Låter detta intressant? Anmäl dig till study@slu.se redan idag. Ange namn, utbildning och årskurs samt kontaktuppgifter. Utbildningen kommer att hållas över Zoom. 

Fakta

Tid: 2023-10-18 13:00 - 16:00
Ort: Online
Sista anmälningsdag: 17 oktober 2023