22 apr

Zoom , Online

Digitalt författarsamtal med Maja Lunde

evenemang | interna händelser |
Maja Lunde, svartvitt porträttfoto.

SLU-biblioteket bjuder tillsammans med Bibliotek Uppsala in till ett spännande samtal mellan författaren Maja Lunde och Peter Alestig, klimatredaktör på Dagens Nyheter. Lunde är känd för sina romaner med fokus på klimatförändringar. Samtalet sker på engelska.

Maja Lunde är en av Norges mest lästa författare. Hon slog igenom 2016 med ”Binas historia”, som har översatts till 38 språk. Nu är hon aktuell med ”Przewalskis häst” som handlar om världens sista riktiga vildhästar.

Ett gemensamt tema för Lundes romaner är klimatförändringarnas påverkan på jorden, och hon ställer sig frågor som: Hur skulle världen se ut utan bin? Vad händer när vattnet tar slut? Hur har människan påverkat andra arter på jorden? Och vad krävs för att mänskligheten ska överleva? Detta tema aktualiserades också i Lundes bok ”Blå” från 2017, som fungerade som utgångspunkt för SLU-bibliotekets bokcirkel med klimatfokus våren 2021.

I ett digitalt samtal med Peter Alestig, klimatredaktör på Dagens Nyheter, får vi träffa Maja Lunde och lära oss mer om både hennes författarskap och klimatlitteratur. Evenemanget är ett samarbete mellan SLU-biblioteket och Bibliotek Uppsala.

 

Fakta

Tid: 2021-04-22 12:00 - 13:00
Ort: Online
Lokal: Zoom
Arrangör: SLU-biblioteket och Bibliotek Uppsala
Mer information:

Språk: engelska. Inspelningen är tillgänglig två veckor efter publicering den 29/4.

Zoomlänk: https://slu-se.zoom.us/j/5553240123 


Relaterade sidor:


Kontaktinformation