17 aug
21 aug

Väven (Fika), Umeå

Det finns oändligt mycket att lära. Världsunik skogsforskning i Vindeln

evenemang |

BILDUTSTÄLLNING. Under 2018 inleddes ett samarbete mellan SLU och fotografen Andreas Palmén, Umeå för att skildra arbetet vid Svartbergets forskningsstation. Den 17 augusti visas ett urval bilder som en del i biosfärsinvigningen i Vindeln och på Väven i Umeå.

De första forskarna anlände till Vindeln för 100 år sedan och forskare från hela världen fortsätter att komma. Med decennier av datainsamling och den senaste tekniken ger forskningen samhället kunskap som driver utvecklingen framåt.

Kristiina Myller och Reija Heinonen. Forskning på Degerö Stormyr, Svartbergets forskningsstation.

Fotografen Andreas Palmén skildrar verksamheten vid Svartbergets forskningsstation. Under en varm sommardag 2018 fångade han de finska forskarna Kristiina Myller och Reija Heinonen som studerar hur kväve från atmosfären påverkar myrens kolinbindning, växterna och de svampar som är kopplade till växternas rötter

Fakta

Tid: 2019-08-17 10:00 - 2019-08-21 19:00
Ort: Umeå
Lokal: Väven (Fika)
Arrangör: SLU
Mer information:

Annika Mossing, kommunikatör
Fakulteten för skogsvetenskap, SLU
annika.mossing@slu.se, 0727-10 39 44


Relaterade sidor:


Kontaktinformation