Spara dina bokmärken

Senast ändrad: 11 februari 2022
Microsoft Edge

För att spara dina bokmärken när du lämnar en dator i den publika miljön, välj internetläsare nedan och följ instruktionerna,

För Microsoft Edge

1. Öppna Edge
  2. Gå till stjärnan som har 3 linjer i sig, du hittar den högst upp till höger i fältet
  3. Klicka på kugghjulet
  4. Importera från en annan webläsare
  5. Exportera till Fil
  6. Välj plats du vill ha filen och klicka sedan på "spara"

För Google Chrome

1. Klicka på knappen ”Anpassa och kontrollera Google Chrome” (knappen längst till höger med tre horisontala streck)

2. välj Bokmärken > Bokmärkeshanteraren (genväg Ctrl + Shift + O).

3. I bokmärkeshanteraren klickar du på ”Ordna” och i menyn väljer du sedan "Exportera bokmärken till HTML-fil".

• Vill du i stället importera bokmärken i Chrome gör du följande: Klicka på knappen ”Anpassa och kontrollera Google Chrome” (knappen längst till höger med tre horisontala streck) välj Bokmärken > Importera bokmärken och inställningar. Nu kan du antingen välja ett av de förvalda alternativen som automatiskt importera bokmärken från Firefox eller Explorer alternativt välja att hämta en HTML-fil.

För Internet Explorer:

1. Välj Visa favoriter, feeds och historik eller välj Alt + C för att öppna Favoriter.

2. Under menyn Lägg till i Favoriter väljer du Importera och exportera....  Välj Exportera till en fil och välj sedan Nästa.

Kontaktinformation

IT-Support Servicedesk, SLU

Direktsupport: 018-67 6600 tonval
Öppet 08.00-16.00

Webb: support.slu.se
Mail: support@slu.se