Lisa Lindberg: University of Alberta - Kanada

Senast ändrad: 23 november 2022

Jag studerade hösten 2019 vid University of Alberta i Kanada. Jag sökte det universitetet för att jag ville studera i Kanada och att jag hade kompisar som hade kommit till SLU som utbytesstudenter från det universitetet och som rekommenderade skolan.

Skolan ligger i Edmonton som ligger några timmar med bil ifrån Jasper och Banff, som är två kända nationalparker i Kanada som jag gärna ville besöka. Universitetet har cirka 40000 studenter och har ett stort campusområde vilket jag även tyckte lät kul när jag funderade på vilka skolor jag skulle söka till mitt utbyte. När jag förberedde mig för att åka var det lite rörigt och svårt att förstå vad jag behövde göra i förväg. Mitt råd är att så tidigt som möjligt hitta en kontakt från fakulteten du ska läsa vid som kan hjälpa dig med att skicka in rätt formulär och hur du ansöker till kurser. Gällande boende ansökte jag om det via universitetets hemsida och fick då boende på campus. Boendet var bra och det var kul att bo på campus med många andra studenter men boendet var rätt dyrt vilket kan vara bra att ha i åtanke.

"Väl i Edmonton hade jag en väldigt rolig men samtidigt utmanande höst"

Edmonton var en trevlig stad där det fanns mycket man kunde hitta på att göra. Whyte Avenue är en gata med mycket caféer, pubar, restauranger och roliga affärer som jag verkligen kan tipsa om att utforska. Väl i Edmonton hade jag en väldigt rolig men samtidigt utmanande höst. Jag läste fyra kurser parallellt under hösten och det var väldigt mycket tid som fick läggas på skolan för att hinna med alla uppgifter som skulle in. Kurserna jag läste var bra och intressanta och höll generellt en hög nivå enligt mig. I vissa av mina kurser hade jag exkursioner vilket också var väldigt roligt. Jag läste kurserrna Forest Ecosystems,Wildlife Resources Utilization, Environmental Assessment Principles and Methods och Parks, Ecology and Society. Ett tips är att börja skriva terminsuppsatserna direkt när terminen börjar för att underlätta i slutet av terminen när det både är sluttentaperiod och inlämning av terminsuppsatser.

"...något av det roligaste jag gjort"

Campusområdet är stort och det finns många bibliotek, caféer, restauranger och liknande där man kan sitta och plugga. Ofta var det också någon aktivitet, uppträdande etc. på skolområdet vilket var roligt. Vill avsluta med att verkligen rekommendera att ta chansen att åka på utbytesstudier om ni får möjlighet. Bara att få bo utomlands i en annan kultur och lära känna nya människor i ett helt nytt sammanhang i ett nytt land var något av det roligaste jag gjort. Jag är verkligen nöjd med min hösttermin i Edmonton även om det var stressigt med skolan ibland. Ett sista tips om du studerar i Edmonton är att åka till nationalparkerna Banff och Jasper och vandra. Naturen var jättefin och något man inte får missa om man är i närheten.


Kontaktinformation