Ny sökning
LV0100

Grundkurs - Livsmedelsagronom

Kursen består av en blandning av föreläsningar, seminarier, enskilda arbeten och grupparbeten.


Genom föreläsningar av forskare och inbjudna experter från näringslivet, och i förekommande fall studiebesök, får studenten en bred bild av livsmedelsområdets alla delar och av livsmedelsagronomers möjliga arbetsmarknad. Seminarier och projektarbeten ger studenten möjlighet till fördjupning i delar av kursen och även träning i generella färdigheter. I kursen ingår obligatoriska moment som olika typer av inlämningsuppgifter och redovisning(ar) av projektarbeten.


Följande områden behandlas under kursen:



  • introduktion till universitetsstudier med moment som studieteknik, informationssökning, kommunikation och presentationsteknik



  • grundläggande matematik med relevans för påföljande kurser i utbildningen



  • introduktion till etisk argumentation, hållbart naturresursutnyttjande och agrarhistoria samt en överblick över lantbrukets produktionsgrenar och årscykler



  • livsmedel ur forskningens, myndigheters, livsmedelsbranschens och konsumentens perspektiv



  • livsmedlens väg från primärproduktion till konsumtion



  • livsmedelsråvarornas kemiska sammansättning och egenskaper



  • de viktigaste regler och riktlinjer för märkning av livsmedel



  • aspekter kring ekologisk produktion av livsmedel och livsmedelsråvaror framställda genom genteknik samt andra konsumentorienterade ämnen i samhällsdebatten som studenter och kursledningen identifierar gemensamt.




Kursvärdering

Kursvärderingen är avslutad

LV0100-10280 - Sammanställning av kursvärdering

Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.

Andra kursvärderingar för LV0100

Läsåret 2019/2020

Grundkurs - Livsmedelsagronom (LV0100-10056)

2019-09-02 - 2019-10-31

Läsåret 2018/2019

Grundkurs - Livsmedelsagronom (LV0100-10127)

2018-09-03 - 2018-11-11

Läsåret 2017/2018

Grundkurs - Livsmedelsagronom (LV0100-10005)

2017-08-28 - 2017-11-05

Läsåret 2016/2017

Grundkurs - Livsmedelsagronom (LV0100-10266)

2016-08-29 - 2016-11-06

Kursplan och övrig information

Betygskriterier

Betygskriterier LV0100 Grundkurs - Livsmedelsagronom, 15 hp

Betygsskala: Godkänd / Icke godkänd

Kursmål och betygskriterier

För betyget godkänd ska studenten kunna:

1. beskriva nyttjande av naturresurser och deras betydelse i samhällets i alla led

2. redogöra för de viktigaste livsmedelsråvarornas produktion och sammansättning

3. beskriva de vanligaste förädlingsvägar och – processer inom livsmedelsindustrin

4. redogöra för de viktigaste regler och riktlinjer för märkning av livsmedel

5. söka och kritiskt bearbeta litteratur

6. förmedla information i skrift och tal

7. aktivt delta i obligatoriska moment

Litteraturlista

  1. Mot bättre vetande i matematik Författare: Andrejs Dunkels, Bengt Klefsjö, Ingemar Nilsson, Reinhold Näslund, Kerstin Vännman ISBN: 9789144019192 Kommentar: ca 300 kr via Adlibris

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Ja Kursen ges som en programkurs: Agronomprogrammet - livsmedel Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 38054 SEK Nivå: Grundnivå (G1N)
Ämne: Livsmedelsvetenskap Lantbruksvetenskap Lantbruksvetenskap Livsmedelsvetenskap
Kurskod: LV0100 Anmälningskod: SLU-10280 Plats: Uppsala Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Svenska Ansvarig institution: Institutionen för molekylära vetenskaper Studietakt: 100%