Husdjursvetenskap - ett hållbarhetsperspektiv
Kursvärdering
Kursvärderingen är avslutad
HV0199-10012 - Sammanställning av kursvärdering
Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.
Andra kursvärderingar för HV0199
Läsåret 2023/2024
Husdjursvetenskap - ett hållbarhetsperspektiv (HV0199-10067)
2023-08-28 - 2023-09-27
Läsåret 2022/2023
Husdjursvetenskap - ett hållbarhetsperspektiv (HV0199-10166)
2022-08-29 - 2022-09-28
Kursplan och övrig information
Kursplan
HV0199 Husdjursvetenskap - ett hållbarhetsperspektiv, 7,5 Hp
Animal Science - a sustainable approachÄmnen
Husdjursvetenskap HusdjursvetenskapUtbildningens nivå
Avancerad nivåFördjupning
A1N
Betygsskala
Kraven för kursens olika betygsgrader framgår av betygskriterier, som ska finnas tillgängliga senast vid kursstart.
Språk
EngelskaFörkunskapskrav
150 hp på grundnivå, varav• 60 hp biologi eller husdjursvetenskap
• 30 hp animalieproduktion
samt Engelska 6
Mål
Syftet med kursen är att ge övergripande kunskap om husdjursvetenskap och de metoder som används inom ämnet. Syftet är också att ge studenterna möjlighet att reflektera över teori, metod och etiska utmaningar.
Efter avslutad kurs skall studenten kunna:
söka, sammanställa, utvärdera och kritiskt tolka relevant information och litteratur,
föreslå och utforma en projektplan inom givna ramar och med tydlig koppling till hållbarhetsmål inom animalieproduktion,
diskutera och reflektera över försöksdesign och de metoder som används inom husdjursvetenskap,
kritiskt diskutera forskning inom husdjursvetenskap i grupp med andra studenter,
reflektera över utmaningar inom husdjursvetenskap angående etiska frågor och hållbarhetsfrågor,
skriva och muntligt presentera en projektplan och kritiskt granska och diskutera, samt ge konstruktiva kommentarer till en annan student.
Innehåll
Kursen ger en inblick i bredden inom husdjursvetenskap med särskilt fokus på hållbarhetsaspekter, och studenterna får stifta bekantskap med många olika forskare och deras projekt. Vetenskaplighet, hållbarhet och etiska överväganden är viktiga delar i kursen. Kursen fokuserar på domesticerade djur som vi människor på olika sätt håller. Föreläsningar, vetenskapliga seminarier och ett eget projektarbete ingår i kursen. Att söka, sammanställa och kritiskt granska litteratur tränas i flera olika delar i kursen. De obligatoriska momenten är vetenskapliga seminarier och projektarbete.
Betygsformer
Kraven för kursens olika betygsgrader framgår av betygskriterier, som ska finnas tillgängliga senast vid kursstart.Examinationsformer och fordringar för godkänd kurs
Godkänd skriftlig och muntlig examination. Godkänt deltagande i obligatoriska moment.
- Om studenten inte blivit godkänd på ett prov har examinatorn rätt att ge en kompletteringsuppgift – om det finns skäl för det och om det är möjligt.
- Om studenten har ett beslut från SLU om särskilt pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, har examinatorn rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra provet på ett alternativt sätt.
- Om denna kursplan ändras, eller om kursen läggs ner, ska SLU besluta om övergångsregler för examination av studenter, som antagits enligt denna kursplan och ännu inte blivit godkända.
- För examination av självständigt arbete (examensarbete) gäller dessutom att examinatorn kan tillåta studenten att göra kompletteringar efter inlämningsdatum. Mer information finns i utbildningshandboken
Övriga upplysningar
- Rätten att delta i undervisning och/eller handledning gäller endast det kurstillfälle, som studenten blivit antagen till och registrerad på.
- Om det finns särskilda skäl, har studenten rätt att delta i moment som kräver obligatorisk närvaro vid ett senare kurstillfälle. Mer information finns i utbildningshandboken.
Ytterligare information
Kursen förutsätter att du har goda kunskaper inom djurfysiologi.Ansvarig institution/motsvarande
Institutionen för husdjurens miljö och hälsa
Betygskriterier
Animal Science – a sustainable approach – GRADING CRITERIA
Kurskod: |
Course organisers: E.Hartmann, D. de Oliveira |
2021 |
Grade
|
Objective 1 |
Objective 2 |
Objective 3 |
Objective 4 |
Objective 5 |
5 |
|
|
|
|
The student describes possible short- and long-term consequences from the suggested project from a sustainability perspective (social, economic and environmental) |
4 |
|
|
|
|
The student compares the chosen scientific method with alternative methods described in another scientific paper. |
3 |
The student should be able to evaluate and critically discuss experimental design, methods and observation techniques that are used within animal science |
The student should be able to reflect on ethical and sustainability challenges within animal science critically
|
The student should be able to account for and be able to reflect on the basic principles of scientific theory and relationship with research methodology |
The student should be able to, with a critical approach, discuss current research within animal science and reflect upon the integration of sustainability goals |
The student should be able to evaluate and suggest appropriate scientific methods to solve given issues within animal science |
Assessments of objectives
|
Objective 1 |
Objective 2 |
Objective 3 |
Objective 4 |
Objective 5 |
Assessment |
Scientific seminars, quiz and project work |
Project work
|
Scientific seminars, reflections and project work |
Scientific seminars, reflections and project work |
Project work |
Litteraturlista
- Article and other resources Kommentar: You will use SLU library resources to find the literature you need during the course. Some articles and books will be suggested from the course team and lecturers, other you will find yourself.
- What is science? [What is science?] (https://undsci.berkeley.edu/article/whatisscience_01) Kommentar: This text should be read, and reflected upon before starting the course. It is 13 pages, and you will find it through the link above.