Välkomstringare

Senast ändrad: 17 mars 2023

Den här sidan är till för dig som jobbar med att ringa nyantagna studenter till SLU:s program som börjar på grundnivå. Här kan du som är välkomstringare läsa om vad som förväntas och se en ungefärlig tidsplan och vilka verktyg du har till förfogande.

En tacksam aktivitet som många nyantagna uppskattar är att bli uppringda av en befintlig student på utbildningen. Det är ett bra tillfälle för nya studenter att kunna ställa frågor eller höra mer om vad som är viktigt att tänka på. Hör gärna med din programstudierektor om du ska ta upp något speciellt, t.ex. ta med oömma kläder/skor/stövlar till exkursioner, att det är bra att ha med en cykel, var campus ligger, osv.

Instruktioner och tidsplan

Vid varje kår utses en ansvarig som leder arbetet för välkomstringningen. Ansvariga får instruktioner kring kontaktlistor, tidsplan och lönerapporteringen.

Tidsplanen följer tiderna för antagningsbeskeden i juli och därför pågår arbetet främst i juli och augusti.

Kom ihåg! Några bra saker att påminna om:

  • Påminn om tacka ja till sin plats på utbildningen (gäller bara efter första urvalet).
  • Bostad, börja leta nu, men kom ihåg att det alltid löser sig. Uppmärksamma biostadssidorna på SLU-webben där flera bostadsköer och tips är listade.
  • Gå in på välkomstwebben, https://student.slu.se/nystudent, kolla välkomst- och kursscheman.
  • Som nyantagen är det bra att komma beredd på utomhusaktiviteter.
Mer om löneutbetalningen:
  • Från och med maj 2023 byter SLU bank till Swedbank. Alla som får lön från SLU måste gå in på Swedbank och anmäla sitt konto till deras kontoregister. Här kan du läsa mer: https://internt.slu.se/min-anstallning/lon-och-pension/ny-bank/

  • Rapportera timmar senast 1:a september. 
  • Bedömt utbetalningsdatum för välkomstringningar: 25 september.