Ny sökning
LV0117

Grundkurs - Livsmedelsvetenskap

Kursvärdering

Kursvärderingen är avslutad

LV0117-10207 - Sammanställning av kursvärdering

Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.

Andra kursvärderingar för LV0117

Läsåret 2024/2025

Grundkurs - Livsmedelsvetenskap (LV0117-10243)

2024-09-02 - 2024-10-01

Läsåret 2023/2024

Grundkurs - Livsmedelsvetenskap (LV0117-10332)

2023-08-28 - 2023-09-27

Läsåret 2022/2023

Grundkurs - Livsmedelsvetenskap (LV0117-10063)

2022-08-29 - 2022-09-28

Kursplan och övrig information

Betygskriterier

Betygskriterier LV0117 Grundkurs - Livsmedelsvetenskap, 7.5 hp

Betygsskala: Godkänd / Icke godkänd

Kursmål och betygskriterier

För betyget godkänd ska studenten kunna:

1. beskriva nyttjande av naturresurser och deras betydelse i samhällets i alla led

2. redogöra för de viktigaste livsmedelsråvarornas produktion och sammansättning

3. beskriva de vanligaste förädlingsvägar och – processer inom livsmedelsindustrin

4. redogöra för de viktigaste regler och riktlinjer för märkning av livsmedel

5. söka och kritiskt bearbeta litteratur

6. förmedla information i skrift och tal

7. aktivt delta i obligatoriska moment

Litteraturlista

  1. NA Kommentar: Kursen har ingen litteraturlista

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Ja Kursen ges som en programkurs: Livsmedelsprogrammet Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 19027 SEK Nivå: Grundnivå (G1N)
Ämne: Livsmedelsvetenskap
Kurskod: LV0117 Anmälningskod: SLU-10207 Plats: Uppsala Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Svenska Ansvarig institution: Institutionen för molekylära vetenskaper Studietakt: 100%