Human nutrition och fysiologi
Information från kursledaren
Link for Zoom link Monday 9/11
Hi everybody, The lectures about Fat and protein by Michael Fridén on Monday 9/11 (tomorrow) is via the following Zoom link: https://uu-se.zoom.us/j/62682991376 Meeting ID: 626 8299 1376 Best Ali
2020-10-26
Lecures in Zoom information
Hi Everybody, Welcome to the course in Human Nutrition and Physiology. We start on Monday 2/11 at 09:15. To follow the recommendation regarding COVID-19 in Uppsala region, we will have all lectures which are highlighted on schema in Yellow in Zoom. Virtual lecture room: https://slu-se.zoom.us/j/68554830893 For other lectures highlighted in brown (by Roger Olsson) you will have more information soon during this week. Please don’t hesitate to ask me if you have any question! Best Ali
Kursvärdering
Kursvärderingen är avslutad
LV0114-20157 - Sammanställning av kursvärdering
Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.
Andra kursvärderingar för LV0114
Läsåret 2023/2024
Human nutrition och fysiologi (LV0114-20147)
2023-10-31 - 2024-01-14
Läsåret 2022/2023
Human nutrition och fysiologi (LV0114-20040)
2022-11-01 - 2023-01-15
Läsåret 2021/2022
Human nutrition och fysiologi (LV0114-20096)
2021-11-02 - 2022-01-16
Läsåret 2021/2022
Human nutrition och fysiologi (LV0114-20174)
2021-11-02 - 2022-01-16
Läsåret 2019/2020
Human nutrition och fysiologi (LV0114-20037)
2019-11-01 - 2020-01-19
Kursplan och övrig information
Kursplan
LV0114 Human nutrition och fysiologi, 15,0 Hp
Human Nutrition and PhysiologyÄmnen
LivsmedelsvetenskapUtbildningens nivå
Avancerad nivåModuler
Benämning | Hp | Kod |
---|---|---|
Enda modul | 15,0 | 0101 |
Fördjupning
Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som förkunskapskravAvancerad nivå (A1N)
Betygsskala
Kraven för kursens olika betygsgrader framgår av betygskriterier, som ska finnas tillgängliga senast vid kursstart.
Språk
EngelskaFörkunskapskrav
Kunskaper motsvarande 120 hp på grundläggande nivå, varav 60 hp livsmedelsvetenskap.Mål
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
Innehåll
Översättning till svenska läggs till senare.
Betygsformer
Kraven för kursens olika betygsgrader framgår av betygskriterier, som ska finnas tillgängliga senast vid kursstart.Examinationsformer och fordringar för godkänd kurs
Godkänd skrivning, godkänd muntlig och skriftlig presentation av projektarbete, godkända seminarier och övningar, samt deltagande i obligatoriska moment.
- Om studenten inte blivit godkänd på ett prov har examinatorn rätt att ge en kompletteringsuppgift – om det finns skäl för det och om det är möjligt.
- Om studenten har ett beslut från SLU om särskilt pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, har examinatorn rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra provet på ett alternativt sätt.
- Om denna kursplan ändras, eller om kursen läggs ner, ska SLU besluta om övergångsregler för examination av studenter, som antagits enligt denna kursplan och ännu inte blivit godkända.
- För examination av självständigt arbete (examensarbete) gäller dessutom att examinatorn kan tillåta studenten att göra kompletteringar efter inlämningsdatum. Mer information finns i utbildningshandboken
Övriga upplysningar
- Rätten att delta i undervisning och/eller handledning gäller endast det kurstillfälle, som studenten blivit antagen till och registrerad på.
- Om det finns särskilda skäl, har studenten rätt att delta i moment som kräver obligatorisk närvaro vid ett senare kurstillfälle. Mer information finns i utbildningshandboken.
Ytterligare information
Kunskaper motsvarande 5 hp djurfysiologi, 5 hp cellbiologi och 10 hp biokemi rekommenderas.Ansvarig institution/motsvarande
Institutionen för molekylära vetenskaper
Litteraturlista
- Introduction to Human Nutrition second edition Författare: Michael J. Gibney ISBN: 9781405168076 Kommentar: It is a recommended. However the lectures are not just limited to this book. The book is available on line.
- Textbook of Medical Physiology 13th edition Författare: Guyton and Hall ISBN: 9781455770052 Kommentar: It is recommended. However the lectures are not just limited to this book.