Utlysningar

Praktik i Tyskland inom ditt studieområde (Naturstrom, arkitektbyråer, Siemens mfl)

Publicerad: 04 oktober 2024

”Tyska i praktiken” kombinerar kostnadsfria språkstudier med 14 veckors praktik i Tyskland. Till våra 100 samarbetspartner hör IKEA, energibolaget Naturstrom, Siemens, landskapsarkitektbyrån Scape, sjukhuset Helios, Universitätsklinikum Düsseldorf, kemiföretaget Solenis, Umweltamt Düsseldorf mfl.


Söker du utlandspraktik inom ditt specifika studieområde?

”Tyska i praktiken” kombinerar språkstudier i Düsseldorf med 14 veckors praktik på ett tyskt företag eller en tysk organisation. Terminen inleds med en 8-veckors intensivkurs.

Vår ambition är att erbjuda dig en utvecklande praktikplats i Tyskland som svarar mot din utbildning och dina förkunskaper i tyska. Det spelar ingen roll om du studerar eller har en examen inom miljövetenskap, ekonomi, byggteknik, bioteknik, kemi, landskapsarkitektur, teknisk fysik, statsvetenskap eller annat akademiskt område – vi kan förmedla praktikplatser inom mer än 30 olika studieområden.

Till våra 100 samarbetspartner hör IKEA, energibolaget Naturstrom, Siemens, landskapsarkitektbyrån Scape, sjukhuset Helios, Universitätsklinikum Düsseldorf, kemiföretaget Solenis, Umweltamt Düsseldorf mfl.
Mer information och samtliga praktikplatser hittar du här: www.is-duesseldorf.com/tyska-i-praktiken

Så här skriver Joakim Bredberg, tidigare kursdeltagare:
”Om du ser dig själv jobba i en internationell miljö i framtiden är Tyska i praktiken en oerhört stark merit! Det är ett tydligt bevis för nyfikenhet, driv och en hel uppsjö andra efterfrågade karaktärsdrag. Jag planerar att jobba i Tyskland efter mina studier, och har via praktikkursen fått in en fot på arbetsmarknaden här.”

Kursen är kostnadsfri, ger CSN och genomförs av Internationella Skolorna Düsseldorf på uppdrag av Braheskolan - Visingsö folkhögskola. Eftersom folkhögskolekursen är förlagd utomlands kan endast svenska deltagare delta.

  • Nästa kurs ges 13 januari - 27 juni 2025.
  • Sista ansökningsdag är 15 november 2024.

Tyska i praktiken vänder sig till dig som har läst minst tyska 3 på gymnasiet (eller motsvarande). Du som saknar kunskaper i tyska kan bli behörig genom att läsa kostnadsfria kurser hos oss, exempelvis på distans. Mer information finns här: www.is-duesseldorf.com

Ansökan

Mer information om hur du ansöker finns här: https://www.is-duesseldorf.com/tyska-i-praktiken

Fakta:

Internationella Skolorna Düsseldorf är en stiftelse som anordnar kostnadsfria och CSN-berättigande kurser i tyska, exempelvis i kombination med praktik i Tyskland. Vi har förmedlat praktikplatser till svenska studenter i 20 år. För vårt arbete tilldelas vi förra året hederspriset inom ramen för det Svenska Företagspriset, som delas ut av Svenska Handelskammaren, Sveriges Ambassad i Tyskland och Business Sweden.


Kontaktinformation

Malin Carlstedt i Düsseldorf svarar gärna på dina frågor: tel +49-211-868 142 47, info@is-duesseldorf.com