Hoppa till huvudinnehåll

SLU Grogrund - centrum för växtförädling av livsmedelsgrödor

SLU Grogrund arbetar för att säkra tillgången till växtsorter för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruks- och trädgårdsproduktion i hela Sverige. Det sker i samarbete mellan akademi och näringsliv.


Det finns 5 sidor som är taggade med SLU Grogrund:

Hur får vi bönan till bordet?

Bönan till bordet - workshop om svenskodlade baljväxter till livsmedel johanna.grundstrom@slu.se Varför hamnar inte mer svenska baljväxter på tallriken? I projektet Hur får vi bönan till bordet

Sydsvenska växtodlingsmötet 2024

Sydsvenska växtodlingsmötet 2024 johanna.grundstrom@slu.se Ta del av de senaste försöksresultaten och aktuell kunskap för södra Sveriges växtodling - Sydsvenska växtodlingsmötet ger goda underlag

Hur får vi bönan till bordet?

Hur får vi bönan till bordet? johanna.grundstrom@slu.se Det finns en tydlig och ökande efterfrågan på närodlade baljväxter som kan ersätta importerat växtprotein. Bönder i södra Sverige har goda

Testa dina drömmar med SLU på Borgeby fältdagar

Testa dina drömmar med SLU på Borgeby fältdagar johanna.grundstrom@slu.se Pröva dina kunskaper, låt barnen skapa i vår lekhörna och dela dina drömmar om framtiden med SLU på Borgeby fältdagar.

Crop protection futures in agriculture

Crop protection futures in agriculture futurefood@slu.se Växtodling är basen för vårt livsmedelssystem, men våra nuvarande system är starkt beroende av insatsvaror som kemiska bekämpningsmedel och

Loading…