21 Nov

Uppsala

Djurskyddskonferensenen 2019: Framtidens goda djurskydd – ny lagstiftning, ny forskning

seminars, workshops |
Kitten lying in the grass. Photo.

Den 21 november 2019 anordnar Jordbruksverket och Sveriges lantbruksuniversitets vetenskapliga råd för djurskydd en konferens tillsammans på Ultuna i Uppsala. Temat är framtidens djurskydd och grunden för denna är bland annat ny forskning och ny lagstiftning.

 

- Vi är mycket glada att vi i år igen kan ordna en konferens tillsammans med SLU:s vetenskapliga råd för djurskydd vars arbete vi värderar högt. Vi har ett spännande program med frågor som är viktiga för vårt framtida djurskydd. Vi hoppas många vill komma och delta! säger djurskyddschef Helena Elofsson.

Under konferensen presenteras bland annat den nya djurskyddslagen och de nya hund- och kattföreskrifterna. Dessutom presenteras utredningen om märkning och registrering av katter samt nya rapporter från det vetenskapliga rådet, vars uppdrag är att bistå med vetenskapligt stöd i djurskyddsarbetet.

Forskningsresultat kommer att presenteras

Eftermiddagen har temat forskning och delas i två olika sessioner. Den ena sessionen handlar om forskning på lantbruksdjursområdet och här kommer forskning att redovisas inom bland annat svensk grisuppfödning, nötkreatur som hålls utomhus samt djurvälfärd hos fisk. Den andra sessionen handlar om 3R, det vill säga att förfina, minska och ersätta djurförsök.

Konferensen sänds live från Ultuna

Konferensen sänds live på Jordbruksverkets webbplats, en länk kommer att finnas på Jordbruksverket hemsida den 21 november. Det krävs ingen anmälan för att följa den via internet. En inspelning kommer även att ligga kvar på vår webbsida efter konferensen.

Mer information: Läs mer om konferensen och anmäl dig

Kontaktpersoner: Anmälan: Lena Stenevi 036-15 51 05 Journalister: Helena Elofsson 036-15 61 11

Jordbruksverket är regeringens expert- och förvaltningsmyndighet inom jordbruk, fiske och landsbygdsutveckling. Vi arbetar för ett konkurrenskraftigt jordbruk, en levande landsbygd och ett hållbart samhälle.

Facts

Time: 2019-11-21 00:00
City: Uppsala

Contact