New search
LB0115

From spike to beer

Hur kommer det sig att ölen du precis hällde upp i glaset får sånt fast och fint skum? Och varför uppstod pilsnern i Pilsen och en mörk öl som Guinness blir extra bra med vatten från Dublin? Ölets smak, lukt, färg och känsla påverkas i hög grad av de ingående ingredienserna och denna kurs kommer att följa processen från Ax till Öl. Vad är viktigt för ett bra maltkorn? Hur påverkar vattenkvaliteten ölet? Vad är det för skillnad på bitterhumle och aromhumle och varför luktar en Hefeweizen skumbanan? För att ta reda på det kommer vi blanda föreläsningar, studiebesök och praktiska moment så att ni efter avslutad kurs kan välja rätt kvalitet på ingredienserna och brygga er alldeles egna perfekta IPA och förstå varför den smakar som den gör.


Course evaluation

The course evaluation is now closed

LB0115-10079 - Course evaluation report

Once the evaluation is closed, the course coordinator and student representative have 1 month to draft their comments. The comments will be published in the evaluation report.

Syllabus and other information

Litterature list

Brygga öl från nybörjare till avancerad ölbryggare. Lind, Gustav.

The Oxford Companion to Beer av Garrett Oliver. Den finns som referenslitteratur via Biblioteket på SLU och behöver inte inköpas.

Course facts

The course is offered as an independent course: Yes Tuition fee: Tuition fee only for non-EU/EEA/Switzerland citizens: 19030 SEK Cycle: Bachelor’s level (G1N)
Subject: Agricultural Science Biology
Course code: LB0115 Application code: SLU-10079 Location: Uppsala Distance course: No Language: Swedish Responsible department: Department of Soil and Environment Pace: 25%