New search
TD0008

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction

Kursen kommer att tillhandahålla en generell kunskap inom flera olika vetenskapliga discipliner och sätta samman dessa till ett helhetsperspektiv. Detta genom föreläsningar, seminarier, uppgifter i grupp och individuellt.


Kursen ger en översikt över matkultur och matproduktion idag, och behandlar hur mat produceras, samt hur olika sätt att producera, hantera och processa påverkar matens kvalitet och näringsinnehåll. Hur konsumenters matval påverkar hälsan behandlas, liksom matens påverkan på människors relationer och mentala hälsa, samt betydelsen av säkra livsmedel. Ekonomiska aspekter belyses genom värdekedjan av mat och relationer mellan olika aktörer. Kursen ger även en orientering i möjliga framtida utvecklingsmöjligheter av matproduktion i urban miljö och på landsbygd och dess påverkan på landskapets utformning.


Course evaluation

The course evaluation is not yet activated

The course evaluation is open between 2026-01-11 and 2026-02-01

Additional course evaluations for TD0008

Academic year 2024/2025

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10280)

2024-09-02 - 2025-01-19

Academic year 2023/2024

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10258)

2023-08-28 - 2024-01-14

Academic year 2022/2023

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10258)

2022-08-29 - 2023-01-15

Academic year 2021/2022

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10326)

2021-08-30 - 2022-01-16

Academic year 2020/2021

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10185)

2020-08-31 - 2021-01-17

Academic year 2019/2020

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10281)

2019-09-02 - 2020-01-19

Academic year 2018/2019

Food in today’s and tomorrow’s society - an introduction (TD0008-10288)

2018-09-03 - 2019-01-20

Syllabus and other information

Litterature list

Hösterminen 2025

Ingen kursbok kommer att användas, utan endast artiklar/websidor/bokkapitel tillgängliga via internet.

Course facts

The course is offered as an independent course: Yes Tuition fee: Tuition fee only for non-EU/EEA/Switzerland citizens: 38060 SEK Cycle: Bachelor’s level (G1N)
Subject: Horticultural Science Food Science
Course code: TD0008 Application code: SLU-10077 Location: Alnarp Distance course: Yes Language: Swedish Responsible department: Department of Plant Breeding Pace: 50%