Leksaker i ull
7
dec
SLU-biblioteket, Uppsala

Adventsfika med tema ull!

evenemang |
Blåa snöflingor i olika former

SLU-biblioteket bjuder in till en eftermiddag i julens och ullens tecken, med föredrag och möjlighet att köpa hållbara julklappar.

Idag importerar vi ungefär lika mycket ull som vi slänger. Ett gigantiskt resursslöseri pågår. Annkristin Hult, hemslöjdskonsulent på Uppsalamuseet, håller ett föredrag om den svenska ullens möjligheter och utvecklingsoråden. Annkristin kommer att kort berätta om nuläget för svensk ull, om dess fantastiska egenskaper och om behovet av infrastruktur, logistik och industri som kan möta den ökande efterfrågan.

På plats i biblioteket denna eftermiddag finns också konstnärer och hantverkare från föreningen Ull i Uppland som ger dig tips och råd kring detta hållbara naturmaterial. Köp julklappar av äkta svensk ull och ta chansen att lära dig smygmaskvirka dina egna vantar.

Vi bjuder på glögg och pepparkakor! Välkomna!

 

Foto överst på sidan: Lena Ahrnborg

Fakta
Tid: 2018-12-07 13:00 - 16:00
Ort: Uppsala
Lokal: SLU-biblioteket
Arrangör: SLU-biblioteket
Mer information:

Läs mer om Ull i Uppland 


Relaterade sidor:
Sidansvarig: bib-webbredaktionen@slu.se