Växjö

Varierat skogsbruk – hur påverkar olika skötselstrategier framtidens träprodukter?

FRAS_Tagel_web.jpg

Välkommen till en workshop med temat skogsskötsel och virkeskvalitet den 13 november kl. 09:00-15:00 på Linnéuniversitetet i Växjö! Workshopen arrangeras av Sveriges lantbruksuniversitet, Skogforsk och Linnéuniversitetet inom ramen för temaforskningsprogrammet Framtidens skogsskötsel i södra Sverige (FRAS).

Syftet med sammankomsten är att presentera och diskutera kunskap inom workshopens tema, presentera exempel på nya projekt och vad som är på gång. Inbjudan riktar sig både till forskare och praktiker för att öka samverkan och kommunikation mellan doktorander, forskare, skogsindustrin och dess intressenter.

Under workshopen kommer vi att presentera och diskutera framtida träprodukter, möjligheten att öka värdet hos trämaterialet, hur olika skogsskötselstrategier och skogsproduktionen påverkar virkets egenskaper samt klimatförändringar, virkeskvalitet och förädling. Vi kommer även att visa instrument för mätning av virkesegenskaper/kvalitet. Vissa moment kommer att genomföras på engelska.

Anmälan

Sista anmälningsdag 6 november. Max antal deltagare är 60 stycken. Workshopen kostar 250 kr. I avgiften ingår lunch, fika och presentationer.

Anmäl dig via denna länk: http://axacoair.se/go?UId6rjxL

Tid: 2018-11-13 09:00 - 15:00