Loftet, Alnarpsgården, Alnarp

Branschdag Trädgård 2017

seminarier, workshops |

På Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) blir det extra livat i Alnarpsgården den 15 november. Då går det årliga arrangemanget Branschdag Trädgård av stapeln, där studenter och yrkesverksamma inom hortonom- och trädgårdsingenjörsområdet möjlighet att knyta kontakt med varandra.

Branschdag Trädgård är en näringslivsdag arrangerad av hortonom- och trädgårdsingenjörsstudenter vid SLU Alnarp. Branschdagen är ett populärt evenemang som engagerar många av universitetets studenter och är en naturlig länk mellan företag och studenter.

- Företagare möter blivande förmågor till sina företag och SLU-studenter får ökad insikt om karriärsmöjligheter. Vinsterna är många en sådan här dag, säger Matilda Sjöberg, projektledare för branschdag trädgård och trädgårdsingenjörsstudent vid SLU.

Årets tema
I år är temat mångfald, vilket lämnas fritt för utställare och föreläsare att tolka.

- Mångfald är ett ord som går att applicera på de flesta delar som kännetecknar en trädgård; en mångfald av växter, pollinatörer eller yrkesval är bara några exempel. Det ska bli kul att se hur våra gäster väljer att tolka ordet, säger Matilda Sjöberg.

Inledningstalare
– Jenny Nilsson

“Permakultur”
– My Kjellberg

”De livsviktiga bina”
– Johanna Yourstone

“Självförsörjning”
– Tina Melkersson

”Vem behöver en trädgårdsingenjör?”
– Linnéa Dickson

12.15 LUNCH

“Stadsodling – Odla ätbart i stan”
– Maja Allberg