Information och service för studenter vid SLU
Feedback

Grattis och välkommen till SLU!

Vad roligt att du har valt att läsa en utbildning hos oss. Det är nu den börjar, din tid som student på SLU. Vi kommer att göra vårt bästa för att du ska trivas här hos oss och få ut så mycket som möjligt av din studietid.

Att komma till SLU är att bidra till en hållbar utveckling. Vi har en unik profil med strategiskt viktiga frågor för samhället och den gröna sektorn nationellt och internationellt. Vi har också en av Sveriges högsta lärartäthet och du kommer att få ta del av duktiga lärares, doktoranders, forskares och professorers kunnande och erfarenheter. Det är nära till kunskap på SLU och det finns alltid någon du kan fråga.

På SLU är vi väldigt stolta över våra tidigare studenters möjligheter att få jobb. Att studera på SLU gör dig attraktiv på arbetsmarknaden och de flesta av våra studenter har ett relevant jobb omedelbart efter examen.bild av rektor.

Som student på SLU hoppas vi också att du engagerar dig i någon av våra studentkårer. Studentkårerna står för en väldigt stark studentdemokrati som finns på SLU och studenter finns representerade på alla nivåer inom universitetet. Det finns få andra lärosäten med lika goda möjligheter för studenter att påverka sina egna utbildningar.

Återigen varmt välkommen till SLU, tillsammans ska vi hjälpas åt att forma framtiden för oss själva och resten av världen!

Lisa Sennerby Forsse
Rektor


Repetition

Många av SLU:s utbildningar innehåller en kurs i matematik. Om du känner dig osäker på hur bra du minns din Ma C och Ma D från gymnasiet rekommenderar vi följande repetitionskurs på nätet.


Kom ihåg att gilla oss på Facebook Öppnas i nytt fönster!

 

För dig som är ny student:

Som ny student på SLU rekommenderar vi dig att läsa igenom följande länkar.


Andra viktiga länkar 


bild för CSN:s snabbguide.

Här hittar du snabbguiden för hur du söker studiemedel hos CSN

bildbanner som länkar till CSN:s webbplats där du kan skaffa e-legitimation

Innan du söker studiemedel hos CSN – skaffa e-leg!

Sidan uppdaterad: 2014-12-16. Sidansvarig: webbredaktionen@slu.se

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen 
Innehåll på webbplatsen: sidansvarig eller webbredaktionen@slu.se • Tekniska problem: it-stod@slu.se