Utlysningar

Uppsatsstipendium - Jämlikhet och mångfald

Publicerad: 08 maj 2018

Bankinstitutens arbetsgivareorganisation (BAO) och Finansförbundet har en gemensam jämställdhets- och mångfaldskommitté som arbetar med att följa och främja jämställdhets- och mångfaldsutvecklingen inom bank- och finansbranschen samt sprida kunskap om jämställdhet och mångfald. Som ett led i denna verksamhet delar kommittén årligen ut ett uppsatsstipendium om 10 000 kr.

Ansökan senast: 2018-08-15

Jämställdhets- och mångfaldskommittén har delat ut stipendiet sedan 2004. Syftet är att uppmuntra högskolestuderande som i sitt uppsatsarbete behandlar frågor om jämställdhet- och/eller mångfald ur ett för branschen intressant perspektiv. Syftet är också att sprida kunskap om jämställdhets- och mångfaldsforskning vidare i bank- och finansbranschen.

Uppsatsen kan vara skriven inom ramen för t ex företagsekonomi, genus, ledarskap, humaniora, samhällsvetenskap eller liknande. En förutsättning för att få stipendiet är att uppsatsen handlar om jämställdhet och/eller mångfald.  

Sista dag för att söka 2018 års stipendium är den 15 augusti 2018. Ansökan görs genom att klicka på länken http://bao.se/uppsats.

Mer information om Centrala Jämställdhets- och Mångfaldskommittén finns på www.bao.se och www.finansforbundet.se.


Kontaktinformation
Sidansvarig: utb-webb@slu.se