Utlysningar

Utlysning av stipendier 2022/2023 - Sverige-Amerika Stiftelsen

Publicerad: 21 juni 2021

Sverige-Amerika Stiftelsen delar ut stipendier för master-, doktorand- och postdoc-studier i USA och Kanada. Stipendier kan sökas för 6-12 månaders studie-/forskningsvistelse.

Ansökan senast: 2021-09-15
Finansiär: Sverige-Amerika Stiftelsen

Stiftelsen delar ut stipendier från olika stipendiefonder, privatpersoner eller företag. Samtliga söks tillsammans, det går inte att söka specifika stipendier för sig utan Stiftelsen tar emot samtliga sökande och avgör sedan vilka som tilldelas, och var dessa stipendiemedel kommer ifrån. Oavsett vilket stipendium man får måste Stiftelsens krav uppfyllas, till exempel går det inte att läsa på distans,

För mer information samt ansökan se: https://sweamfo.se/stipendier/kontantstipendier/

 

Fakta:

Sverige-Amerika Stiftelsen möjliggör akademisk utbildning, forskning och praktik i USA och Kanada för talangfulla och motiverade studenter. När de återvänder till Sverige har de med sig spjutspetskompetens, internationella erfarenheter och kontakter av stort värde för svenskt näringsliv, samhällsliv och forskning.

Stiftelsens ändamål är enligt stadgarna ”att arbeta för utvecklingen av förbindelserna mellan Sverige å ena och Amerikas Förenta Stater och Kanada å andra sidan genom att främja utbytet av vetenskapliga, kulturella och praktiska erfarenheter mellan länderna och särskilt genom att till väl kvalificerade, företrädesvis yngre män och kvinnor utdela stipendier för forskning och högre studier i Amerikas Förenta Stater och Kanada.”


Kontaktinformation

Sverige-Amerika Stiftelsen:

Tel. 08-611 46 11, 08-611 46 44
E-post: info@sweamfo.se

Sidansvarig: utb-webb@slu.se