SLU söker 4 utbytesambassadörer under läsåret 2018-19

Publicerad: 12 september 2018

Du som utbytesambassadörerna arbetar tillsammans med Mobilitetsgruppen för att lyfta internationella möjligheter till studenter bl.a akademiska utbyten med utländska partneruniversitet, utlandspraktik och Minor Field Studies (MFS).

Jobbet som utbytesambassadör är ett roligt, flexibelt och meriterande deltidsjobb som du kan ha vid sidan av dina studier på SLU.

Mobilitetsgruppen vid Utbildningsavdelningen är till för alla studenter på alla fakulteter vid SLU.  Det är vi som informerar om utlandsstudier, gör urvalet av studenter, nominerar, gör utbetalningar av stipendier m.m. allt som rör internationell mobilitet.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med Mobilitetsgruppen och andra utbytesambassadörer kommer du att genomföra informationsinsatser riktade mot studenter som ännu inte deltagit i något utbyte/utlandspraktik/MFS.  Uppgifter kan innehålla (men är inte begränsat till):

• Att medverka vid informationsmöten om utbytesmöjligheter genom att förbereda korta (5-7 minuter) muntliga presentationer av sina utbyteserfarenheter, t.ex. hos sina egna studieprogram, centrala informationsmöten m.m.
  • Att skapa inlägg på sociala medier och studentwebben om utbytesmöjligheter, och generella samarbete med Kommunikationsavdelningen med olika kommunikationsinsatser/informationsspridning.
  • Att göra självständiga informationsinsatser, t. ex. infobord vid Service Center eller olika campus/programdagar, m.m.

Kvalifikationskrav

• Du är en registrerad student vid SLU under läsåret 2018-2019.
  • Du har avslutat ett akademiskt utbyte vid något av SLUs partneruniversitet, en Erasmus+ praktik utomlands, eller ett Minor Field Study.
  • Du är en inkommande utbytesstudent från något av SLUs partneruniversitet som studerar hela läsåret 2018-2019 här vid SLU.

Övrigt meriterande

• Du känner dig bekvämt med utåtriktat arbete och att tala inför publik om dina utbyteserfarenheter.
  • Du tar eget ansvar, är lösningsfokuserad och kan samarbeta med olika typer av människor.
  • Det är också meriterande om du har erfarenhet med sociala medier.

Hur ansöker du?

Skicka din ansökan till Mobilitet@slu.se, som ska bestå av 2 delar:

1. Personligt brev på maximalt 2 sidor med följande information:
    1. I vilket land/partneruniversitet/organisation du gjorde ditt utbyte/praktik/MFS eller från vilket partneruniversitet du kommer för att göra ett utbyte vid SLU.
    2. Anledningar till varför du ansökt om jobbet och varför du är det bästa valet som utbytesambassadör.
    3. Hur du tror att en internationell erfarenhet har en positiv påverkan på din utbildning/förutsättning för ditt framtida arbetsliv.
    4. Förslag på aktiviteter/evenemang som skulle bidra till att öka medvetenheten bland studenter om deras möjligheter till utbytesstudier eller praktik.
    5. CV med dina tidigare volontär- och arbetserfarenhet.

Placering

vid Mobilitetsgruppen hos Utbildningsavdelningen – 1 i Alnarp, 1 i Umeå, och 2 i Uppsala.

Antal lediga platser

4 st

Anställningsform

Tidsbegränsad deltidsanställning under läsåret 2018-2019, ca. 25 timmar vardera (med möjlighet att öka antal timmar), spred över året.  Startdatum September 2018

Lön

Fast timersättning, 130 kr/timmar

Välkommen med din ansökan senast den 1 september 2018 till Mobilitet@slu.se!