Utlysningar

Sida söker praktikant med särskild inriktning på frågor som rör miljö och klimat

Publicerad: 12 februari 2021

Enheten för Sidas enhet för Mellanöstern/Nordafrika (MENA-enheten) söker praktikant till den del av deras verksamhet som innebär rådgivning och stöd till utlandsmyndigheter som hanterar biståndsstrategier i MENA-regionen.

Ansökan senast: 2021-02-28

Sidas enhet för Mellanöstern/Nordafrika (MENA-enheten) består av två delar, dels en del som innbär rådgivning och stöd till utlandsmyndigheter (UM) som hanterar biståndsstrategier i MENA-regionen (Beirut/strategi: Syrien, Amman/strategi: regionalt MENA och Jerusalem/strategi: Palestina), dels en del som innebär genomförandet av Sveriges utvecklingsstrategi i Irak. Det svenska stödet omfattar för närvarande stöd inom en rad områden såsom miljö/klimat, Demo/MR, ekonomisk utveckling, fred/konflikt.

Praktiken kommer att läggas upp så att praktikanten får inblick i stödet till UM med särskild inriktning på frågor som rör miljö och klimat, för att ge möjligheter att få ta del av olika arbetsmoment och -processer.

Praktikanten kommer aktivt delta i, och bistå i enhetens dagliga arbete, vilket bl.a. innebär att:

– Bistå enhetens medarbetare i aktiviteterna inom den löpande rådgivningen gentemot UM i regionen med särskilt fokus på miljö och klimat.
– Delta och bidra till enhetens löpande tematiska och kontextuella analyser inom de aktuella geografiska områdena.
– Löpande bistå med diverse andra administrativa och kommunikativa uppgifter på enheten.
– Bistå enhetens medarbetare med annan övergripande verksamhet.

Önskvärd kompetens/erfarenhet

– Du har god kännedom om och intresse för utvecklingsfrågor.
– Du har erfarenhet från något av följande områden; miljö- och klimatmässigt hållbar utveckling och/eller utveckling i konfliktdrabbade områden.
– Du har en god analytisk förmåga.
– Du har goda administrativa färdigheter.
– Du har god kunskap av Officepaketet.
– Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande kompetens/erfarenhet

– Du har kunskap och erfarenhet av frågor relaterade till hållbart nyttjande av vatten samt naturresurser, biodiversitet.
– Dina studier är kopplade till utvecklingsfrågor.
– Du har kunskap kopplad till MENA regionen genom t.ex. studier eller andra erfarenheter.

Ansökan

Behörighetskrav
1. läsa 30 hp praktik (15 hp räcker tyvärr inte) under din praktikperiod eller vara antagen till annan form av praktik (genom Arbetsförmedlingen eller YH-utbildning) som ger berättigande till heltäckande heltidsförsäkring under 20 veckor. 
2. vara medlem i FUF (studentmedlemmar betalar 150kr/år)

Ju tidigare du skickar in din ansökan - desto fler platser blir du matchad med. Efter den 28 februari påbörjas matchningsarbetet och platserna tillsätts löpande. Du kan fortfarande skicka in din ansökan men kommer inte bli matchad mot samtliga platser. 

Du ansöker genom att fylla i och skicka in formuläret på den här sidan: https://www.recruto.se/apps/ads/view/id/36014-foreningen-for-utvecklingsfrgor-ospecificerad-arbetsort-praktikantprogrammet-hostterminen-2021

 

 

Sidansvarig: utb-webb@slu.se