Utlysningar

Praktikplats på Köksträdgården i Hällestad

Publicerad: 12 mars 2021

Vi har en praktikplats till dig som drömmer om att starta eget och odla för försäljning.

Ansökan senast: 2021-07-31

Köksträdgården i Hällestad är en småskalig grönsaksodling som jag, Rachid, driver tillsammans med min fru Selma, sedan 2018. Vi säljer grönsaker, örter, skott och blommor till några av de bästa restaurangerna i Malmö och Lund, till butik och även till privatpersoner via vårt andelsjordbruk (community supported agriculture).

Köksträdgården är en diversifierad odling där vi tillämpar hållbara odlingsmetoder. Vi odlar på fasta bäddar med minimalt jordbearbetning, samplantering, med hjälp av lämplig teknologi som t.ex tvåjulstraktor, handdriven såmaskin och ouppvärmda växthustunnlar.

Förutom de mest populära grönsakerna odlar vi också microgreens, örter, ätliga blommor samt udda grönsaker och specialsorter. Vi testar nya sorter varje år i sökandet efter den godaste smaken, ca 20% varje år är nya grödor eller sorter. Jag är lärare i grunden och älskar att jobba med sällskap och dela med mig av mina kunskaper om ekologisk odling och hållbart företagande. En stor del av jobbet kommer vi att göra tillsammans.

Ansökan

Ansökan eller frågor skickas till info@kokstradgarden.nu eller ring Rachid tel. 076-2981038.

Fakta:

Köksträdgården i Hällestad ligger i Torna Hällestad utanför Lund.


Kontaktinformation

Rachid Mesbab, tel. 076-2981038, e-post: info@kokstradgarden.nu Köksträdgården i Hällestad Borelund 119 Torna Hällestad

Sidansvarig: utb-webb@slu,se