Utlysningar

Praktikanter höstterminen 2017 till Näringsdepartementet

Publicerad: 17 mars 2017 - slu.se

Är du intresserad av att göra praktik på Näringsdepartementet och är i slutskedet av din utbildning? Som praktikant hos oss får du möjlighet att skaffa dig värdefulla erfarenheter inför framtida arbetsliv i en betydelsefull verksamhet.

Ansökan senast: 2017-03-31

Uppgifter under praktiken

Som praktikant får du en unik möjlighet till inblick i Regeringskansliets uppgifter och processer. Vanligtvis följer du som praktikant en handläggare i dennes vardag med allt vad det innebär och får sätta dig in i frågor av varierande karaktär och svårighetsgrad. Du kan bland annat få möjlighet att bistå i analyser, förbereda utkast till underlag och hålla kontakt med andra enheter, departement, myndigheter och organisationer.

Under höstterminen 2017 erbjuder vi praktikplatser med inriktning EU och internationella frågor:

EU-enheten

Till EU-enheten söker vi någon som har god kunskap om EU:s institutioner och arbetssätt. Som praktikant kommer du att vara ett stöd till EU-samordnarna i EU-frågornas hantering på departementet genom att bistå i samordningen av underlag inför olika EU-möten, planeringen inför enskilda möten med andra EU-länder samt förberedelserna av den politiska ledningens deltagande i EU-rådsmöten.

Internationella enheten

Till Internationella enheten söker vi någon som kan bistå med samordning av departementets internationella frågor inklusive förberedelser av resor och internationella besök för departementsledningen. Enheten söker även en praktikant som kan bistå i samordning av utvecklings- och handelspolitiska frågor inklusive globala livsmedelsfrågor.

Din bakgrund och kompetens

Du är student vid universitet, högskola eller annat jämförbart lärosäte och är i slutskedet av din utbildning där praktik ingår och är berättigad för högskolepoäng. Praktiken ska vara relevant för din utbildningsinriktning.

Vi söker engagerade, nyfikna, initiativtagande och samhällsintresserade personer som är duktiga på att skriva och kommunicera och som tycker om att samarbeta med andra. Du har hög integritet och gott omdöme samt ett intresse för de frågor som hanteras på departementet och respektive enhet. Du har en förmåga att hantera många uppgifter samtidigt och kan snabbt anpassa dig till förändrade förutsättningar. Som praktikant arbetar du både på svenska och engelska och du måste därför behärska dessa språk obehindrat i tal och skrift. Har du dessutom kunskaper i franska eller något annat språk är det meriterande. Din utbildningsinriktning bör förträdesvis vara samhällsvetenskaplig, ekonomisk eller juridisk.

Övrigt

Praktikperioden omfattar 20 veckor under höstterminen 2017. Tillträdesdatum bestäms i samråd med respektive enhet. Praktiken genomförs på heltid under kontorsarbetstid. Alla praktikanter vid Näringsdepartementet måste genomgå en säkerhetsprövning innan praktiken påbörjas. Ekonomisk ersättning utgår inte. Som praktikant hos oss ska du vara försäkrad genom din högskola.

Är du intresserad?

Välkommen med din ansökan där du kort berättar varför du vill praktisera på Näringsdepartementet och vilken enhet/vilket område som är mest lockande för dig, bifoga också ett CV. Vi vill ha din ansökan senast 31 mars 2017. Skicka din ansökan till: badi.nazerian@regeringskansliet.se.

Fakta:
  • Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 500 personer, varav 600 utomlands. Näringsdepartementet, som är ett av tio departement, ansvarar för näringspolitik, regional tillväxt och frågor inom politikområdena transporter och infrastruktur, it, boende och byggande. Näringsdepartementet ansvarar också för frågor som rör landsbygd, djur och livsmedel och för företag med statligt ägande.


Kontaktinformation

Vill du veta mer om praktik på Näringsdepartementets EU och internationella enheter är du välkommen att kontakta Parasto Nosrati på telefon 08-405 2333 eller Anton Andersson på telefon 08-405 3414.

Sidansvarig: utb-webb@slu.se