Praktik på North Sweden European Office

Publicerad: 16 oktober 2020

North Sweden European Office, tillika Norrbottens, Västerbottens, Jämtland Härjedalens och Västernorrlands representationskontor i Bryssel, söker två praktikanter inför vårterminen 2021. Praktiken ger dig möjlighet att få en god insyn och förståelse om hur regionala frågor drivs i Bryssel på EU-arenan.

Ansökan senast: 2020-10-25

Vill du ha internationell erfarenhet?

Ta chansen att praktisera på North Sweden European Office!

• Vill du få en inblick i hur Europasamarbetet går till i EU:s institutioner i Bryssel?
  • Är du intresserad av hur regionala frågor drivs i Bryssel och hur regionala och lokala aktörer arbetar med EU-frågor i Sveriges fyra nordligaste regioner?
  • Vill du få internationell erfarenhet och en utmärk merit i ditt CV?

Då är detta en unik möjlighet för dig!

Arbetsuppgifterna under praktiken inkluderar bland annat informationssökning, administration av hemsida och sociala medier, sammanställning av PM och nyheter till hemsidan, deltagande i seminarier och konferenser, kontakter med EU:s institutioner och andra relevanta aktörer i såväl Bryssel som Norrbotten, Västerbotten, Jämtland Härjedalen och Västernorrland samt att delta i det dagliga rutinarbetet på kontoret.

I praktikperioden ingår att sammanställa rapporter med EU-perspektiv inom olika policyområden som är relevanta för regionens utveckling.

Vi söker dig som har:

• Relevant högskoleutbildning gärna motsvarande C-uppsatsnivå (men inte ett krav)
  • Stort intresse/kunskap om EU
  • Genuint intresse av regional utveckling inom vår region • God datorvana och goda färdigheter i Office-paketet
  • Mycket god kommunikationsförmåga och att uttrycka dig i tal och skrift
  • Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav, franska är meriterande

Vi ser gärna att du har någon koppling till eller intresse för Norrbotten/Västerbotten/Jämtland Härjedalen/Västernorrland, exempelvis genom studier vid universiteten i regionen.

För praktikperioden utgår ett kompletterande stipendium. Den sökande ombesörjer övrig finansiering på egen hand.
Praktikperioden är från 25 januari 2021 till 25 juni 2021.

Ansökan

Är du intresserad? Skicka in en ansökan som innehåller en kort presentation av dig själv, CV och C-uppsats eller motsvarande text.

Sista ansökningsdatum är söndag 25 oktober 2020.
Välkommen med din ansökan!

North Sweden European Office är Norrbottens, Västerbottens, Jämtland Härjedalens och Västernorrlands direktlänk till EU. Målet med verksamheten är att skapa förutsättningar för regionens företag, akademi och offentlig verksamhet att agera framgångsrikt på EU-arenan.