Praktik i Tyskland inom ditt studieområde (IKEA, Sandvik, Naturstrom mfl)

Publicerad: 09 oktober 2020

"Tyska i praktiken" kombinerar språkstudier med 14 veckors praktik i Tyskland. Vår ambition är att erbjuda dig en utvecklande praktikplats som svarar mot din utbildning. Till våra 100 samarbetspartner hör IKEA, energibolaget Naturstrom, Sandvik, SCA, landskapsarkitektbyrån Scape, sjukhuset Helios, Universitätsklinikum Düsseldorf, kemiföretaget Solenis, Umweltamt Düsseldorf mfl.

Ansökan senast: 2020-11-15

Folkhögskolekursen kombinerar språkstudier med 14 veckors praktik på ett tyskt företag eller en tysk organisation. Terminen inleds med en 8-veckors intensivkurs på distans.

Vår ambition är att erbjuda dig en utvecklande praktikplats i Tyskland som svarar mot din utbildning; oavsett om du studerar eller har en examen inom miljövetenskap, ekonomi, byggteknik, bioteknik, kemi, landskapsarkitektur, teknisk fysik, statsvetenskap etc.

Vi kan förmedla praktikplatser inom mer än 30 olika studieområden. Mer information och samtliga praktikplatser hittar du här: www.is-duesseldorf.com/tyska-i-praktiken

Kursen är kostnadsfri, ger CSN och genomförs av Internationella Skolorna Düsseldorf på uppdrag av Braheskolan - Visingsö folkhögskola. Eftersom folkhögskolekursen är förlagd utomlands kan endast svenska deltagare delta.

Nästa kurs ges 11 januari – 25 juni 2021.
Sista ansökningsdag är 15 november 2020.

Tyska i praktiken vänder sig till dig som har läst minst tyska 3 på gymnasiet (eller motsvarande). Du som saknar kunskaper i tyska kan bli behörig genom att läsa kostnadsfria kurser hos oss, exempelvis på distans. Mer information finns här: www.is-duesseldorf.com

Ansökan

Mer information om hur du ansöker finns här: https://www.is-duesseldorf.com/tyska-i-praktiken

Internationella Skolorna Düsseldorf anordnar kostnadsfria och CSN-berättigande kurser i tyska, exempelvis i kombination med praktik i Tyskland.