Utlysningar

Praktikanter.

Publicerad: 27 oktober 2021

Söker du praktikplats inom jordbruk inom Community Supported Agriculture (CSA)? Syftet är att skapa ett lantbruk som kan erbjuda livgivande mat till det lokala samhället.

Ansökan senast: 2023-12-31

Vi söker praktikant(er) under utbildning inför säsongen.

Vi har plats för någon som antingen vill studera åkerbruk, storskalig grönsaksodling eller trädgårdsodling i mindre omfattning. Vår djurhållning (40 köttdjur) utgör en mindre del av gården och är därför inte lämplig i undervisningssyfte. Cirka 200 ha grönsaksodling, åkerbruk och köttkor och 1½ ha köksväxtsodling. Företaget bedriver ekologisk och biodynamisk odling.
Närmaste stad är Kristianstad.
Hos oss ska du inte vara rädd för utländska seder och bruk. Vi kommer ursprungligen från Holland och du kommer alltså att få uppleva en del holländska traditioner och umgänges former. Men vi talar bra svenska.

Till ditt förfogande har vi ett rum med litet kök samt dusch/tvätt möjlighet. Vår erfarenhet har lärt oss att det bästa är att leva med i vår familj med arbete, gemensamma måltider och om så önskas weekend-aktiviteter. Då lär man sig det mesta av livet på en bondgård.

Fakta:

Hos oss hittar du hälsosam mat, främst frilandsodlade grönsaker, producerade med antroposofisk inspiration. Vi odlar olika sorters grönsaker i stor och medelstor skala och har även nötkreatur. Vår gård drivs ekologiskt, är KRAV-certifierad och dessutom kör vi biodynamiskt. Planen är att utveckla Marcello´s till en mötesplats för biodynamisk och ekologisk odling. Vi vill skapa en plats för inspiration för såväl konsumenter som yrkesverksamma inom lantbruk.


Kontaktinformation

Marcello's Farm, Ugerupsdal
Ugerupsvägen 23
291 91 Kristianstad
Tel/fax 044-236 102

E-post: info@marcellosfarm.se