Utlysningar

Likvidums årliga stipendium i ekonomi

Publicerad: 07 juli 2021

Likvidums ekonomistipendium delas ut årligen till en student som med sin uppsats bidrar med nya kunskaper, infallsvinklar och insikter inom privatekonomi. Prissumman är 5 000 kr.

Ansökan senast: 2021-10-31
Finansiär: Likvidum AB

Studenter som ska skriva eller skriver en kandidat- eller masteruppsats inom ekonomi, lån, sparande, finansiella marknader, tillgångsslag och närliggande ämnen, kan ansöka om vårt stipendium för att finansiera sitt forskningsarbete. Stipendiet är värt 5000 kr och delas ut en gång per år.

Ansökan

Skicka din ansökan till stipendium@likvidum.se.
Sista ansökningsdag för att ansöka om årets stipendium är 31 oktober.

I din ansökan behöver du bifoga följande uppgifter:

  • En sammanfattning av vad uppsatsen ska behandla. Texten ska inkludera problembeskrivning, diskussion, tillvägagångssätt samt vilka resurser som behövs och hur de kommer användas. Ca 500-1000 ord. 
  • Du ska också motivera varför just du behöver och förtjänar stipendiet. T. ex. varför just ditt ämne är angeläget, hur det kan bidra till mer kunskap i framtiden, vad du planerar att använda stipendiet till och hur det kan underlätta arbetet med uppsatsen.
  • Bevis av studier på högskola eller universitet.
  • Personnummer, kontaktuppgifter, utbildning och skola.

Fakta:

Likvidum är en aktör på den svenska finansmarknaden. Vi hjälper våra kunder jämföra lån och långivare, så att de kan hitta det billigaste alternativet utifrån sina förutsättningar. Sedan starten 2015 har vi hjälpt fler än 100 000 svenskar att låna billigare.

Sidansvarig: utb-webb@slu.se