Utlysningar

Landskapsingenjör/utvecklingsledare till kultur- och fritidsförvaltningen

Publicerad: 10 augusti 2017

Landskapsingenjör/utvecklingsledare till kultur- och fritidsförvaltningen i Falkenbergs kommun.


Arbetsplatsen

Falkenbergs kommun växer och står inför ett spännande skede med många nya exploateringar inom de närmsta åren. Centralt skall en ny stadspark anläggas i anslutning till nya Kunskaps- och kulturcentrum, utveckling av nya bostadsområden i bland annat Stafsinge och Bacchusområdet leder till nya offentliga grönområden. Kultur- och fritidsförvaltningen är kommunens tredje största förvaltning med drygt 120 anställda. Enheten park- och kust tillhör organisatoriskt kultur- och fritidsförvaltningen som innefattar ungdomsavdelningen, kulturavdelningen samt fritidsavdelningen.Fritidavdelningen består av tre enheter varav park- och kust är den ena. Inom avdelningen finns även två utvecklingsledare, där du kommer vara den ena, som stöttar enheterna och gemensamt med enhetscheferna aktivt arbetar med att utveckla och förbättra organisationen.Inom enheten park- och kust arbetar två enhetschefer som ansvarar dels för skog- och kust samt park- och växthus. Enheten ansvarar för grönplanering med drift, underhåll och utveckling av offentliga platser som stadens parker och grönområden, planteringar, lekplatser, Vallarnas friluftsteater och naturområde med bland annat minizoo och skatepark. Enheten svarar även för kommunens skogar, stränder och naturområden såsom Källstorps våtmarker och laxfisket längs med Ätran.

Arbetsuppgifter

Som landskapsingenjör/utvecklingsledare kommer du att ha varierade arbetsuppgifter inom området gröna utemiljöer, lekplatser, naturmark och samhällsplanering. Då Falkenbergs kommun är i en utvecklingsfas kommer du att vara involverad i kommunens utvecklingsprojekt av offentlig platsmark samt även vara projektledare i mindre projekt inom den egna organisationen. Du kommer att vara ansvarig för utvecklingsarbetet av vår skötselplan och skötselkarta samt mätning och uppföljning. Ditt arbete kommer också att innebära inventering av bland annat parkutrustning och träd. Arbete pågår just nu med framtagning av en ny lekplatsplan där du kommer att ha en central roll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad landskapsingenjör eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har arbetat i drift inom gröna utemiljöer och som person har du ett genuint intresse och är sakkunnig inom växtkunskap samt marklära. Har du även erfarenhet av kartprogrammet GIS ser vi detta som mycket meriterande.Då arbetet innebär projekt och utvecklingsarbete tillsammans med andra professioner inom organisationen har du en god samarbetsförmåga och en förmåga att skapa goda relationer. Samtidigt är det viktigt att du kan arbeta självständigt och driva ditt arbete framåt. Du behärskar svenska språket väl i både tal och skrift och B-körkort är ett krav.

Välkommen med din ansökan

Anställningsform

Vikariat tom 180830 med möjlighet till förlängning

Heltid

Tillträdesdag

1 oktober 2017 eller enligt överenskommelse

Upplysningar

Christian Fager, fritidschef, tel 0346-88 60 00

Fackliga upplysningar

Facklig företrädare nås via kommunens växel 0346-88 60 00.

Övrig information

Intervjuer kommer att ske under vecka 35 och 36 .


Kontaktinformation
Sidansvarig: UTB-WEBB@SLU.SE